Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

CeBIT 2011 ASUS

CeBIT 2011: Standul ASUS

CeBIT 2011: Standul ASUSASUS a deschis standul expozițional din cadrul CeBIT 2011 printr-un tur oferit jurnaliștilor. Aceștia au putut descoperi și experimenta inovațiile ASUS, cu puțin timp înaintea startului oficial al evenimentului.

Produsele expuse se înscriu în tema participării ASUS la Cebit – “Live and Work in the Cloud”. Printre acestea se evidențiază patru tablete diferite alături de cea mai nouă tehnologie cu senzori de mișcare denumită WAVI Xtion (pronunțată “way-vee action”), noile notebook-uri din seria K și o gamă largă de echipamente pentru jocuri video, concepute pentru a oferi o experiență superioară.

ASUS răspunde cerințelor variate ale consumatorilor prin seria sa de tablete PC. Aceasta include: Eee Slate EP121 cu ecran de 12 inci, Eee Pad MeMO, Eee Pad Slider cu tastatură glisantă și Eee Pad Transformer care vine cu opțiunea unei tastaturi normale ce servește și drept baterie suplimetară.

Ca lider al inovațiilor din industria IT, ASUS va prezenta prima tehnologie cu senzori de mișcare pentru PC-uri – WAVI Xtion. Acest echipament periferic va permite utilizatorilor să acceseze de la distanță conținutul aflat pe calculatoarele proprii prin gesturi simple, din fața televizoarelor lor. Interfața grafică preîncărcată a portalului Xtion oferă acces intuitiv la conținutul PC-ului și permite utilizatorilor să acceseze ASUS @vibe pentru cel mai recent conținut multimedia.

ASUS continuă tradiția îmbinării aspectului estetic cu funcționalitatea pentru întreaga linie de notebook-uri. Noua serie ASUS K combină puterea pentru multitasking a celei de-a doua generații de procesoare Intel Core și grafica NVIDIA GeForce pentru a oferi un divertisment spectaculos pe ecrane cu diagonale de 14”, 15.6”, 17.3” și 18.4”. Modelele sunt disponibile într-o varietate de culori – maro, argintiu, roșu, auriu, verde, albastru, roz și alb. Laptopurile utilizează panouri din aluminiu texturat în mod unic, durabil și stilat în același timp.

Seria de portabile ASUS K include și noile procesoare AMD Brazos cu grafică avansată pentru multimedia și jocuri rulate mai fluent. Toate notebook-urile din serie folosesc tehnologia exclusivă ASUS IceCool care menține palm rest-ul rece, crescând confortul în timpul utilizării prelungite.

Fiind un sprijin temeinic pentru comunitatea jucătorilor, ASUS continuă să dezvolte și să-și lărgească portofoliul de produse pentru a satisface jucătorii pasionați. O gamă întreagă de produse pentru jocuri incluzând notebook-uri, plăci de bază, plăci grafice, monitoare 3D și căști cu sistem de atenuare a zgomotului va fi disponibilă gamerilor vizitatori.

ASUS MATRIX GTX580 Platinum isi face aparitia

Dupa cum stiti deja versiunea GTX580 DirectCU II a lui ASUS face ravagii in ceea ce priveste overclocking-ul pe LN2. Acest lucru este posibil gratie VRM-ului mult superior versiunii de referinta NVIDIA: 8 faze cu cate 4 tranzistoare MOSFET per faza fata de 6 faze cu cate 3 tranzistoare MOSFET per faza.

In acest an, la CeBIT 2011 au fost anuntate 3 variante de GTX580 care ar trebui (cel putin teoretic) sa fie mai bune decat DCUII. Acestea sunt fabricate de cei 3 mari producatori: ASUS (Matrix Platinum), Gigabyte (SOC) si MSI (Lightning).

Prima placa pe care am zarit-o inca de dimineata a fost ASUS MATRIX GTX580 Platinum, care are cateva particularitari extrem de interesante. Personal, Matrix-ul imi pare similar cu DirectCU II dar impins la extrem.

.

.

Structura tri-slot a placii a fost pastrata, defapt cooler-ul este identic cu cel folosit pe DirectCU II numai masca frontala fiind schimbata pentru a se potrivi cu tema ROG.

Desi nu am putut fotografia VRM-ul va pot spune ca este mai mult decat va puteti imagina. Se desfasoara pe 3 randuri: 2 randuri a cate 8 faze pentru GPU si inca un rand pentru memorii (undeva intre 2 si 4 faze, nu mi-am dat seama exact).

.

.

Facilitatea de TweakIT intalnita pentru prima data pe placile de baza din seria ROG a fost introdusa si pe MATRIX GTX580 Platinum. Prin intermediul ei putem ajusta in timp real cele 3 voltaje importante: GPU, memorii si PLL.

De asemenea, prin ProbeIT putem monitoriza voltajele folosind un voltmetru. In curand va fi disponibil si soft-ul pentru ajustarea frecventelor si voltajelor care va functiona pe toate placile video, indiferent de producator. Din ce-am putut vedea pana acum este exact ceea ce trebuie si poate controla pana la 4 placi video simultan.

ASUS Shuttle ROG Backpack


Poate că vi se pare banal, e un rucsac, nimic mai mult, însă fanii ASUS sau deţinătorii de dispozitive portabile ASUS se vor bucura când acest rucsac va apărea pe piaţă. Din ce am înţeles de la o reprezentantă din standul ASUS, rucsacul va costa undeva în jurul sumei de 60 $.

ASUS RT-N57U şi ASUS RT-N66U

ASUS RT-N57U şi ASUS RT-N66U sunt două routere ce fac parte din seria ROG. Pare ciudat faptul că ASUS s-a gândit să lanseze şi reţelistică pentru gameri. Totuşi, din ce am discutat cu omul responsabil de aceste produse, cele două se aseamănă cu RT-N56U. Asta înseamnă cu vin echipate cu 32MB flash şi 1GB de memorie DDR2 şi suportă incredibila sumă de 300000 conexiuni. Am încercat să îmi dau seama la ce pot ajuta atât de multe conexiuni în cazul în care te joci şi nu am reuşit să ajung la o concluzie. Nici nenea de la stand nu a reuşit să mă lămurească mai mult decât că router-ul nu se blochează dacă “o arzi” pe torrenţi. L-am întrebat dacă vine cu o tonă de preset-uri de port forward-ing pentru jocuri şi mi-a răspuns că se va implementa. Acum nu ştiu ce să zic, dar router-ele, dacă facem abstracţie de faptul că vor costa foarte mulţi bani, sunt foarte interesante şi probabil cele mai bune din portofoliul ASUS.

ASUS GeForce GTX 580 Matrix

Ceea ce vedeţi deasupra se numeşte Matrix, iar GPU-ul care motorizează această placă video nu este altul decât GTX 580, cel mai puternic GPU al momentului. Cele 3 butoane ajută la reglarea voltajului şi la setarea ventilatorului la viteză maximă. Faptul că au inclus aceste butoane în PCB-ul plăcii nu fac altceva decât să faciliteze overclocking-ul, însă butonul care setează ventilatorul la 100% ne arată clar că această placă se adresează mai mult overclock-erilor decât gamerilor cu bani.

ASUS Vulcan ACN

Căştile ASUS Vulcan nu erau expuse într-un loc anume, ci erau purtate de un tip, prin standul ASUS. Din cât am reuşit să mă înţeleg cu el, căştile ar avea difuzoare de 40 mm şi ar dispune de tehnologie Active Noice Cancellation. În mod clar, în Q2 când vor apărea, le vom testa.

ASUS Rampage III Black Edition

Rampage III Black Edition este cea mai nouă şi cea mai tare placă de bază cu chipset X58 din portofoliul ASUS şi deşi nu se vede din poza pusă de mine, ea vine echipată cu o placă de reţea BigFoot Killer e2100 şi una de sunet Xonar capabilă să ofere o calitate audio similară plăcii Xense despre care George ne va povesti în zilele ce urmează.

Pentru entertainment, la standul ROG erau câţiva băieţi din AwardFabrik care overclock-au două sisteme şi ocazional puneau întrebări publicului pentru a le oferi diverse premii. Sistemele arată chiar cool şi atrag atenţia imediat în acel fundal negru al standului.

ASUS WAVI Xtion

ASUS WAVI XtionASUS a prezentat la CeBIT 2011 o noua abordare interesanta a divertismentului pe calculator. WAVI Xtion este format din doua componente – dispozitivul fara fir pentru streaming media WAVI si senzorul de miscare Xtion.

ASUS WAVI Xtion transmite wireless continut multimedia de înalta definitie de la un PC localizat într-o camera catre un televizor localizat într-o alta, în timp ce filmele, jocurile, si aplicatiile bazate pe gestica introduc prima interfata PC care suporta în mod oficial senzorii de miscare.

Divertismentul PC cu senzori de miscare pe ecranele TV
WAVI Xtion integreaza tehnologia cu senzori de miscare de la PrimeSense cu interfata portalului exclusiv ASUS Xtion pentru a aduce consumatorul mai aproape de tehnologie prin interactiunea intuitiva cu aplicatiile. Conexiunea calculatorului si a televizorului realizata prin wireless HDMI (tehnologie WHDI) la frecventa de 5GHz, pe o distanta de 25m, permite transferul fluent al continutului high definition cum ar fi filme, jocuri sau fotografii.

Aplicatiile disponibile odata cu lansarea includ MayaFit Cardio Lite, un joc de antrenament fizic cu senzori de miscare si BeatBooster, un joc multiplayer în care utilizatorii controleaza un avion cu reactie prin miscarile corpului. Utilizatorul se poate bucura de jocurile pe calculator direct pe ecranul mare al televizorului din sufragerie; motorul de reconfigurare al comenzilor de pe tastatura le transforma pe acestea în miscari pentru o varietate de jocuri cunoscute.

Vorbind despre cooperarea cu ASUS în dezvoltarea tehnologiei pentru senzorii de miscare, directorul PrimeSense, Inon Beracha, a declarat:
Colaborarea noastra cu ASUS în furnizarea solutiei cu senzori 3D pentru WAVI Xtion dovedeste industriei ca tehnologia interactiunii naturale e ideala pentru spatiul sufrageriei, iar controlul intuitiv bazat pe tratarea gesturilor va fi calea de urmat în operarea tuturor dispozitivelor. Credem ca solutiile PrimeSense, precum interfata utilizata pe ASUS WAVI Xtion, reprezinta modul de interactiune dintre oameni si electronicele consumer în viitor, ajutând la eliminarea barierelor din utilizare pentru a le permite utilizatorilor sa sincronizeze informatiile de pe echipamentele electronice din jurul lor.”

Stocarea online – o multitudine de alternative
WAVI Xtion permite selectia unei game largi de continut multimedia si aplicatii distractive operând împreuna cu serviciul online ASUS @vibe pentru muzica, jocuri si aplicatii livrate din cloud.

Pachetul Xtion Pro pentru dezvoltatori
Dezvoltatorii interesati sa creeze continut pentru PC bazat pe gestica pot utiliza pachetul ASUS Xtion PRO, primul set de instrumente profesionale pentru senzori de miscare. Acesta deschide noi oportunitati privind costurile si dezvoltarea eficienta a numeroase aplicatii incluzând jocurile de orice gen. ASUS planuieste sa lanseze Xtion Pro Developer Challenge în luna martie, oferind premii atractive si contracte pentru cei mai buni dezvoltatori. Aplicatiile selectate vor fi postate pe magazinul online ASUS @vibe.

zp8497586rq

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.