Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Alegerea corecta a laptopului

Primul lucru la care ar trebui sa te gandesti atunci cand vrei sa iti cumperi un calculator este ce vei face cu el. Daca planuiesti sa il tii intr-un loc fix din casa, poti alege unul cu diagonala de 15 inch. Daca il vei plimba dintr-o camera in alta sau il vei lua cu tine la facultate, la serviciu ori in deplasari, opteaza pentru unul cu o diagonala mai mica, de 11 sau de 13 inch. Desigur, pretul este aici un lucru important, pentru ca laptopurile de 15 inch sunt de multe ori mai ieftine.

Dell-XPS-12

Daca vei scrie multe documente Word, Excel sau PowerPoint sau vei folosi alte softuri din pachetul Office 365 Personal, studiaza inainte tastatura si touchpadul. Trebuie sa te simti confortabil. Daca ai ocazia, incearca tastatura si vezi cum se apasa butoanele, pentru ca e important sa-ti vina natural.

In situatia in care jobul tau presupune editare foto sau video, ai nevoie de un produs cu procesor puternic de la Intel si cu SSD. Urmareste rezolutia ecranului si felul in care arata marginile acestuia, daca sunt mate sau stralucitoare.

Cele mai noi procesoare de la Intel nu sunt doar mai destepte, dar reusesc si sa economiseasca bateria, un lucru important daca nu vrei sa depinzi mereu de o priza. De altfel, autonomia trebuia luata in calcul daca esti o persoana mobila. Afla din specificatiile produselor cat timp poti sta departe de alimentator.

Spatiul de stocare si memoria RAM conteaza la randul lor. Daca nu ai bani de un SSD, mergi pe un HDD la 7.200 de rotatii pe minut. Ar trebui sa iti ajunga unul de 320 GB daca nu esti prea pretentios. Cat despre RAMi, acestia cam sunt in numar de cel putin 4 pe majoritatea laptopurilor de astazi.

Un ultim sfat este sa te uiti si la brand atunci cand cumperi un laptop. E un produs in care stochezi multe informatii importante care tin de job sau de viata ta personala si nu vrei sa risti sa-ti ia foc sau sa se strice dupa prima luna de utilizare.

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.