Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Yahoo devine istorie

Yahoo devine istorie. După ce a preluat compania pentru 4,8 miliarde de dolari, Verizon a anunţat că va schimba numele gigantului IT în Altaba, iar membrii echipei de conducere, în frunte cu CEO-ul Marissa Mayer, au demisionat.

 

Printre cei care vor părăsi compania se află şi cofondatorul David Filo, cel care, în 1994, a pus bazele companiei împreună cu Jerry Yang, dar şi patru membri ai echipei care a dus Yahoo aproape de faliment.

Potrivit presei americane, Verizon vrea să relanseze business-ul sub numele Altaba, ţinta principală fiind piaţa asiatică.

Altaba va coopera cu gigantul chinez Alibaba şi cu Yahoo Japonia, care va continua să activeze drept companie separată.

Demisia membrilor consiliului de conducere Yahoo vine în contextul în care gigantul IT&C se confruntă cu ample probleme financiare, după ce nu a reuşit să îşi adapteze modelul de business la noile realităţi din piaţă.

În plus, Yahoo a fost afectat şi de scandalul de securitate care a izbucnit recent. Presa americană a scris că Yahoo a ascuns, cu bună ştiinţă, faptul că 500 de milioane de conturi de Yahoo ar fi fost sparte de hackeri.

Atacul, care s-a petrecut acum trei ani şi care a fost recunoscut abia recent, este considerat cel mai mare din istorie.

Potrivit Techcrunc Yahoo va păstra 15% din acţiuniile de la Alibaba şi 35,5% din acţiunile de la Yahoo Japonia, iar aceste bunuri vor supravieţui şi vor lua un alt nume, Altaba Inc., iar restul Yahoo-ul va fi integrat în Verizon. Altaba va funcţiona ca o companie de investiţii.

Potrivit sursei citate mai sus, se crede că Mayer s-ar putea să aibă un alt rol în cadrul integrări Yahoo în cadrul Verizon, însă nu s-a anunţat nimic oficial.

Tags: , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.