Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

wubi …

Pentru cei care doresc să folosească din când în când Ubuntu, dar nu doresc (ori nu ştiu) să partiţioneze harddiskul wubi este solutia .

Ce e de făcut? Descărcaţi instalatorul şi îl lansaţi: el îşi va descărca Ubuntu de pe web, deci evident e nevoie de o conexiune web. Sau  puneţi imaginea ISO de la Ubuntu Desktop CD  în acelaşi director cu instalatorul Wubi: atunci instalatorul nu va mai descărca de pe web Ubuntu ci îl ia din imagine. Eu am descărcat imaginea ISO în vreo 5 minute, am lansat instalatorul Wubi, am făcut configuraţiile ca mai sus , şi după câteva minute am fost invitat să repornesc calculatorul. L-am repornit şi la lansare am fost invitat să aleg între Windows  şi Ubuntu.

Am ales Ubuntu, s-a lansat, a mai făcut nişte verificări şi configurări, s-a repornit singur şi am ajuns apoi în Ubuntu. Tot procesul a durat vreo 10-15 minute. Fără să partiţionaţi nimic puteţi fi într-un sfert de oră cu Ubuntu pe calculatorul Dvs cu Windows

Am ieşit din Ubuntu şi am ales Windows  S-a lansat fără probleme. Am intrat în Programs and Features şi am găsit Ubuntu acolo: un dublu-click şi am dezinstalat Ubuntu. Am repornit calculatorul şi… nici urmă de Ubuntu la boot-are. Totul ca şi cum nu aş fi testat Ubuntu. Cu alte cuvinte instalarea merge, dezinstalarea merge… Dacă vreţi să testaţi mai serios Ubuntu (mai serios decât de pe un CD live), dar nu să vă partiţionaţi HDD-ul, atunci încercaţi Wubi.

zp8497586rq

Tags: ,

Category: Cum sa...know-how, Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.