Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Workstation sau Sistem PC: Ce sa alegi?

De multe ori, termenii „workstation” si „sistem PC” sunt utilizati ca avand aceeasi insemnatate, referindu-se la orice calculator in format desktop. Insa, sunt termeni diferiti, conceputi pentru doua tipuri de utilizatori. 

Workstation = statie de lucru sau statie grafica

In cazul sistemelor PC, vorbim despre desktopurile cu o performanta mai slaba. Acestea sunt, de cele mai multe ori, utilizate pentru a duce la bun sfarsit sarcini de baza. Ruleaza softuri de gestiune sau aplicatiile Office, sunt folosite pentru a naviga pe Internet sau pentru a trimite e-mailuri. Totusi, sunt limitate.

Workstation-urile sunt statii de lucru mai puternice, cu procesoare profesioniste, precum nVIDIA Quadro sau Intel Xeon. Memoria RAM este, la majoritatea, de tip ECC (Error Correcting Code), cu rol de detectare si corectare a diferitelor erori ce pot duce la coruperea datelor. Sunt folosite de persoanele care se ocupa de editate foto-video sau care ruleaza software de tip CAD: fotografi, cameramani, arhitecti, vloggeri, etc. 

Intotdeauna, un workstation va fi mai durabil decat un sistem PC. Multe dintre componentele unui workstation sunt mentinute la un standard mai ridicat. Aceste componente pot fi utilizate la capacitate maxima si pot face fata solicitarilor, zi de zi, fara a genera esecuri sau alte erori. 

 

 

Workstation HP

Ce sa alegi?

Daca utilizezi calculatorul pentru editare video, randare 3D ori CAD la nivel profesional, vei avea nevoie de un workstation. Puterea si fiabilitatea unei statii grafice va accelera fluxul de lucru. Mai mult, precizia crescuta va genera rezultate mai bune. 

Insa, daca sarcinile pe care le ai nu includ astfel de procesari, varianta unui sistem PC va fi ideala. Pentru jocurile video este suficient un sistem PC cu placa video dedicata (AMD sau nVIDIA GeForce). Iar pentru aplicatiile Office, de gestiune sau altele elementare, cea integrata este de ajuns. 

Sisteme PC si Workstation-uri pe care le gasesti la PcMadd

1. Dell Optiplex 7010 Refurbished

Procesor: Intel Core i5

Hard Disk: 500GB HDD, optional 120/240/48GB SSD

Memorie RAM: 4GB RAM

Placa video integrata: Intel HD Graphics 2500

Format: SFF

Disponibile online aici.

2. Dell Optiplex 9020 Refurbished

Procesor: Intel Core i7

Hard Disk: 1TB HDD, optional 120/240/48GB SSD

Memorie RAM: 8GB RAM

Placa video integrata: Intel HD Graphics 4600

Format: tower

Disponibil online aici

3. HP Z620 Refurbished

Procesor: Intel Xeon E5

Hard Disk: 500GB HDD, optional 120/240/48GB SSD

Memorie RAM: 40GB RAM

Placa video dedicata: nVIDIA Quadro NVS 295

Format: tower

Disponibil online aici.

Mai multe produse gasesti in magazinul online: www.pcmadd.com

Tags: ,

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.