Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Windows 10 S

Microsoft a dezvăluit ieri noul Windows 10 S, o versiune de bază a sistemului de operare, orientată în special către clienţii din educaţie. Este vorba despre o versiune a sistemului de operare de la Microsoft compatibilă cu toate aplicaţiile din Windows Store, care vine la pachet cu noi componente care ar putea ajuta elevii în sălile de curs. Desigur, produsele echipate cu Windows 10 S vor avea preţuri accesibile, iar la nevoie, sistemul de operare poate fi upgradat la versiunea completă, disponibilă încă din 2015.

Windows 10 S renunţă la software-ul desktop, toate aplicaţiile fiind instalate exclusiv din Windows Store. Astfel, riscul de malware este mult redus, aplicaţiile fiind verificate de Microsoft înaintea publicării pe magazinul de aplicaţii. Pentru început, Edge va fi singurul browser disponibil pe această platformă, însă Microsoft lasă poarta deschisă pentru alte companii să îşi lanseze propriile soluţii în Windows Store.

De altfel, orice aplicaţie desktop poate fi lansată în Windows Store, însă instalarea prin metodele clasice este imposibilă. Conform Microsoft, procesul de creare a unui cont a fost mult simplificat, un elev nou putând crea unul nou în doar 15 secunde, faţă de câteva minute, cât durează configurarea unui cont pe Windows 10 Pro. Pentru profesori, Microsoft va oferi şi un stick USB de configuraţie, care va seta sistemul de operare într-un anumit mod, pentru a pregăti sistemele mai repede pentru cursuri.

 PC-urile echipate cu Windows 10 S vor intra în ofertele magazinelor la preţuri care vor porni de la 189 dolari americani în această vară, fiecare sistem fiind livrat şi cu o licenţă de Minecraft: Education Edition. Pentru şcoli, sistemele vor veni şi cu Office 365 în variantă educaţională, cu suport pentru Microsoft Teams, iar cei care doresc, vor putea să upgradeze sistemul de operare la Windows 10 Pro, contra cost. Se pare că Windows 10 S nu va fi vândut separat.

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.