Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Windows 10 Home vs Pro

Aici vom explica diferenţele dintre Windows 10 Home şi Windows 10 Pro şi vă vom ajuta să decideţi de care versiune Windows aveţi nevoie.

Windows 10 Home vs Windows 10 Pro : Ce au în comun?

Pentru majoritatea utilizatorilor, diferenţele dintre Windows 10 Home şi Pro vor fi neglijabile , deoarece amândouă oferă cam tot ce avem nevoie în utilizarea calculatorului de zi cu zi. Principalele diferenţe ”afectează” utilizatorii de afaceri. Toate versiunile de Windows 10 vin cu Cortana , asistentul virtual Microsoft, care poate face programări în agendă, deschide aplicaţii şi fişiere locale, să caute pe web şi să dea comenzi, toate de la comenzile vocale de pe PC. Această caracteristică ar putea deveni destul de importantă în viitor, dat fiind faptul că Microsoft a anunţat recent lansarea noilor aplicaţii Cortana, pentru telefoanele Android şi iOS alături de integrarea deplină de care se bucură pe Windows Phone. Noul browser Edge este, de asemenea, disponibil pe ambele versiuni. Această pauză de la Internet Explorer este una interesantă, iar Edge are cu siguranţă suficiente caracteristici pentru a fi numit un adversar demn de a concura cu Chrome, Firefox şi Opera. Noua ofertă vine cu un mod de citire specializat în organizarea articolelor online, Instapaper/Pocket style Reading List pentru salvarea articolelor pe care nu aveţi timp să le citiţi în momentul respectiv, plus abilitatea de a adnota şi distribui pagini web. O altă ajustare semnificativă o găsim la nivelul interfeţei de utilizator pe ambele, atât Home cât şi Pro. Datorită versiunii noi, Windows poate detecta acum tipul de hardware pe care îl utilizaţi şi va oferă interfaţă corespunzătoare. Această caracteristică se numeşte Continuum şi ar trebui să facă noul Windows mult mai atractiv pentru majoritatea utilizatorilor, cei mai mulţi dintre ei nedeținând un laptop touchscreen sau Windows Tablet.

Un plus binevenit la Windows 10 este o versiune complet integrată de desktop-uri virtuale. Acum veţi putea crea diferite spaţii de lucru pe PC-ul dumneavoastră foarte uşor, datorită unei noi opţiuni Task View. De asemenea, aveţi posibilitatea să glisaţi şi să fixaţi aplicaţiile deschise pe diferite desktop-uri, ceea ce face întregul proces rapid şi simplu. Celălalt upgrade important care vine de la Microsoft şi poate fi găsit atât pe Home cât şi pe Pro, sunt aplicaţiile universale. Această idee este una simplă: orice aplicaţie universală cumpărată de la Windows Store va funcţiona pe oricare din dispozitivele dumneavoastră, fie PC, tabletă, telefon, sau chiar Xbox One.

Windows 10 Home Vs Windows 10 Pro : Care sunt diferenţele?

În timp ce Windows 10 Home este axat ferm pe consumatorii simpli, Windows 10 Pro se îndreaptă mai mult spre utilizatorii de energie, precum şi cei care rulează întreprinderi mici şi mijlocii. Acest lucru poate fi văzut în elementele de siguranţă avansată găsite în pachetul Pro.

BitLocker a fost o parte integrantă din nivelele profesionale ale sistemelor de operare Windows, încă de la Vista. Acest software de criptare permite utilizatorilor să asigure securitate deplină drive-urilor lor, de potenţialii hackeri. După cum v-aţi putea aştepta de la un Windows Pro, acesta oferă suport pentru Remote Desktops, virtualizare, Group Policy Management şi acces la Windows 10 Business Store.

Concluzia:

Ediţia Home va fi suficientă pentru marea majoritate a utilizatorilor care doresc doar să navigheze pe web, lucreze puţin şi să gestioneze fişierele lor media. Există totuşi câteva beneficii pentru versiunea Pro care pun accent pe securitate şi compatibilitate.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Comunitatea m@dd

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.