Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Viitorul jocurilor 3D este web browser-ul!

Kalydo este o companie olandeză cunoscută pentru dezvoltarea unei platforme software ce permite adaptarea jocurilor create iniţial pentru PC astfel încât să poată fi rulate direct din interfaţa browser-ului web, totul cu timpi minimi de aşteptare şi fără a mai fi nevoie să instalăm efectiv aplicaţia pe harddisk.

Cel mai recent proiect al companiei, realizat în colaborare cu reţeaua de socializare Facebook, aduce în tărâmul online un joc cu greutate, care în versiune completă totalizează nu mai puţin de 7GB.

Runes of Magic este un joc gratuit din categoria MMO, care îşi obţine finanţarea implementând un sistem de achiziţii, folosit în cadrul jocului pentru cumpărarea de accesorii virtuale (armuri, personaje, castele, etc).

În prezent Runes of Magic poate fi jucat numai după ce am descărcat kit-ul de instalare offline, cerinţă care descurajează din start pe mulţi dintre potenţialii jucători. Posibilitatea de intra în joc prin simpla accesare a unui website şi cu timpi de aşteptare nu mai mari de câteva secunde, ar putea însemna o creştere rapidă a numărului de participanţi la

astfel de jocuri şi implicit profituri considerabile pentru compania producătoare.

Mirosul banilor a atras deja noi adepţi ai acestei platforme, atât din sfera jocurilor arcade dar şi companii specializate în jocuri pentru consolă, cum ar fi Capcom şi Electronic Arts.

Pe termen lung, platforma dezvoltată de Kalydo ar putea da naştere unei noi pieţe a jocurilor 3D, cel puţin la fel de profitabilă ca cea a titlurilor pentru consolă.

Pe lângă rezumarea procesului de instalare la simpla accesare a unui website şi crearea unui cont de utilizator, distribuirea jocurilor 3D prin intermediul browser-ului web poate fi şi o măsură eficientă de combatere a pirateriei software, mutând componentele jocului în mediul uşor controlabil al unui server dedicat.

Alături de limitarea pirateriei, integrarea jocurilor 3D cu reţelele de socializare online, printre care şi Facebook, oferă o modalitate mai eficientă de promovare şi atragere a participanţilor, dar şi noi opţiuni pentru taxarea incrementală a serviciilor oferite.

Runes of Magic va fi accesibil prin intermediul Facebook în decursul acestei primăveri.

Sursa: Thenextweb.com

zp8497586rq

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.