Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Un singur sistem de operare?

După ani de diversificare,Microsoft pare să fie decisă să facă pasul cel mare și să contopească toate sistemele sale de operare într-unul singur, ceea ce ar putea aduce beneficii majore companiilor și utilizatorilor casnici.

windows_9_1
Următoarea versiune de Windows va îmbina cele 3 versiuni actuale, respectiv cel pentru PC-uri și laptop-uri, cel pentru tablete și smartphone-uri și cel pentru xBox, pentru a permite aplicațiilor să ruleze pe toate tipurile de echipamente. În plus, acestea vor putea fi achiziționate toate dintr-un singur magazin online.

„Vom eficientiza următoarea versiune de Windows combinând cele trei sisteme de operare într-unul singur pentru ecrane de toate mărimile”, a spus Nadella. El a promis, de asemenea, să unifice toate magazinele Windows actuale – Windows și Windows Phone au magazine separate – în speranța de a atrage mai mulți dezvoltatori prin crearea unei piețe extinse pentru fiecare aplicație universală creată. Această piață comună nu trebuie confundată cu actualul site Universal Apps pentru dezvoltatori care, potrivit unei descrieri anterioare dată chiar de Nadella, oferă versiuni diferite ale aceleiași aplicații – Microsoft denumește acest lucru SAI, Single Application Identity – într-o singură achiziție: „În ceea ce privește experiența clientului cu magazinele, acesta va putea beneficia de SAI în cele două magazine, Windows Store și Windows Phone Store. SAI înseamnă să achiziționezi o aplicație din Windows Store și să o poți instala din Windows Phone Store prin contul tău de Microsoft fără să trebuiască să o cumperi din nou.”

httpv://youtu.be/6COcMfrXvDE

În noua descriere făcută de Nadella, acesta spune: „Vom unifica și magazinele, și platformele de dezvoltare [de aplicații] pentru a oferi o experiență mai coerentă și oportunități de dezvoltare mai mari.” Atragerea dezvoltatorilor pentru a scrie aplicații reprezintă o provocare imensă pentru Microsoft, deoarece atât Android cât și Apple sunt sisteme de operare mult mai populare, ceea ce face ca scrierea de aplicații pentru acestea să fie mult mai profitabilă pentru dezvoltatori. Dar Nadella este hotărât să unifice sistemele de operare și magazinele va oferi oportunități mult mai mari prin deschiderea unei piețe extinse. În acest moment sunt peste 300 milioane de clienți Windows pe întregul mapamond, 90% dintre sistemele PC și laptopuri rulând pe acest sisteme de operare. În același timp însă, Windows Phone este instalat pe doar 4% din smartphone-urile din SUA, potrivit lui Nadella.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.