Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Touchscreen de gheaţă

Touchscreen de gheaţă, doar de la Nokia

Nokia nu dezvoltă doar telefoane de top, ci şi tehnologii de ultimă generaţie, precum touchscreen-ul de gheaţă pe care îl puteţi vedea în acţiune mai jos. Creaţie a celor de la segmentul de Cercetare Nokia, din Tampere, acesta este primul display de gheaţă din lume.

Suprafaţa sa este fabricată din blocuri compacte de gheaţă, care răspund atingerilor utilizatorilor prin intermediul unei interfaţe inovatoare. Jyri Huopaniemmi de la Nokia Research afirmă că acest experiment are ca scop dovedirea faptului că o interfaţă interactivă poate fi aplicată oriunde şi oricând, în prezenţa tehnologiei necesare.

Pentru a realiza acest display inedit a fost nevoie de o tonă de gheaţă cu grosime de 25 cm, extrasă dintr-un râu din apropierea localităţii unde se desfăşoară experimentul. Gheaţa a fost tăiata în cuburi de 50 cm cu ajutorul unei drujbe, acestea fiind apoi aranjate într-un zid ce măsoară 2 metri în lungime şi 1.5 metri înălţime.

Apoi o sursă de lumină în infraroşu a fost montată în spatele zidului de gheaţă, iar câteva camere au fost de asemenea amplasate în spatele său. Astfel, dacă mâna unui utilizator atingea gheaţa, ea reflecta lumina către camere, care interpretau interacţiunea cu ajutorul unui PC. Acesta stabilea poziţia mainii, mărimea sa şi mişcarea pe care o efectua, creând interfaţa touch.

Sursa: gsmdome.com

Tags: , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.