Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Tehnologia recunoasterii faciale va da un nume fiecarei fotografii de pe Internet

Face.com, o companie de software, lucreaza la un produs revolutionar care ofera abilitatea de a identifica oamenii din fotografiile postate pe Internet.

Pana acum cei de la Face.com au produs tehnologii care pot identifica indivizi pe retelele sociale sau galeriile online comparand imaginea cu o poza cunoscuta a lor.

Asta inseamna ca profilurile detaliate ale indivizilor pot fi construite strict din fotografii online.

Software-ul inovator functioneaza prin crearea unui algoritm – o masuratoare a felului in care sunt “aranjate” trasaturile fetei si, in special, ochii, nasul si gura.

Potrivit companiei, produsul are o acuratete de 90% in stabilirea identitatii unui individ, atunci cand scaneaza o fotografie postata pe o retea sociala.

Pana acum, Face.com a limitat disponibilitatea software-ului, din cauza temerilor legate de invazia incalcarii confidentialitatii. Insa, de curand, au lansat Photo Finder, destinat dezvoltatorilor de aplicatii, care va permite oamenilor sa identifice pe oricine pe Internet.

In prezent tehnologia este folosita de 5000 de dezvoltatori, oferind posibilitatea de a identifica indivizi pe Flickr, in ziare si reviste online sau in video-urile pe YouTube.

Pana acum, tehnologia de detectare faciala a fost folosita cu succes de Autoritatea Vamala Britanica.

Sustinatorii acestui software, inclusiv Crucea Rosie, au declarat ca acesta ar putea fi folosit pentru a localiza oamenii pierduti in dezastre asemeni cutremurelor sau uraganelor.

Sursa: hit.ro

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.