Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Tastatura laser

De cand a fost lansat iPhone, a dat nastere la tot felul de dispute pe baza controller-ului sau touch screen. Desi nimeni nu poate nega faptul ca este probabil cel mai inovator controller de pe un telefon mobil, are si unele dezavantaje majore, printre care tastatura sa virtuala (display-ul afiseaza o tastatura, ale carei butoane sunt mult prea mici pentru a putea fi apasate usor).

Testele arata ca este de doua ori mai usor sa scrii mesaje de la un telefon cu tastatura QWERTY decat de la iPhone. La iPhone este mai greu chiar si decat la un telefon normal, care are cate trei litere pe fiecare tasta.

Asa ca am decis sa va prezit o posibila alternativa, de care poate se va bucura si iPhone in viitorul nu foarte indepartat: tastatura virtuala de la I-Tech. Aceasta vine sub forma unui dispozitiv paralelipipedic, de 90*34*24 mm si 80 grame, din care, cu ajutorul unui fascicul laser, este proiectata o tastatura QWERTY de dimensiuni normale.

I-Tech Virtual Laser Keyboard se poate lega la PC, notebook, PDA, mobil sau tablet PC prin intermediul unei interfete seriale sau printr-o conexiune Bluetooth. O lista completa cu dispozitivele compatibile cu tastatura lor se gaseste aici pe site-ul I-Tech.

Cum functioneaza exact aceasta tastatura? Prin combinarea a trei module: proiectie, iluminare si senzor. Modulul de proiectie este alcatuit dintr-o dioda laser, care prin interpunerea unui element optic, proiecteaza pe suprafata adiacenta o tastatura QWERTY in marime normala, de 275*90 mm, la o distanta de 70 mm de dispozitiv. Layout-ul este usor schimbat, pentru ca avem la dipozitie doar 63 de taste, dar este mai mult decat suficient. Se recomanda folosirea unei suprafete de proiectie plana, fara portruziuni mai mari de 1 mm inaltime.

Modulul de iluminare creaza un plan de raze infrarosii invizibile, paralel cu tastatura, pozitionat usor deasupra suprafetei de proiectie. De fiecare data cand utilizatorul apasa o tasta, reflecta razele infrarosii catre senzorul CMOS. Acesta determina cu precizie unde de unde a fost reflectata raza, atribuindu-i litera corespunzatoare. Senzorul este capabil sa detecteze mai multe apasari in acelasi timp, si sa proceseze pana la 7 tastari pe secunda. Si pentru a ajuta utilizatorul, este emis un click familiar de fiecare daca cand este apasata o tasta.

Dispozitivul este alimentat de un acumulator intern de Li-Ion, de 450 mAh, ce ofera 120 minute de folosire continua. Cu tastatura primim si un dock pentru reincarcare, si se poate opta si pentru un acumulator suplimentar.

O astfel de tastatura are un pret de 180 $, pentru care primim dispozitivul, o husa pentru transport, dock-ul pentru reincarcare, CD cu drivere si manual de utilizare. Din pacate I-Tech Virtual Laser Keyboard nu se gaseste pe meleagurile noastre inca, dar nu se stie ce ne rezerva viitorul.

httpv://www.youtube.com/watch?v=xEuRSuLQrtk
zp8497586rq

Tags: , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.