Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Tancurile invizibile

Tancurile invizibile sunt pe cale sa patrunda in teatrele de razboi

Cercetatorii militari britanici au in plan dezvoltarea unei armate de tancuri “invizibile”, ce ar puteai fi trimise pe campurile de lupta in cinci ani de acum.

Vehiculele blindate se vor folosi de o noua tehnologie, “e-camuflaj”, capabila sa elibereze o forma de “cerneala electronica”, de natura sa confere tancului o textura “invizibila”.

Senzori electronici foarte sofisticati, atasati caroseriei tancului, vor proiecta imagini ale mediului inconjurator pe exteriorul vehiculului, facilitand integrarea acestuia in ambient si evitarea atacurilor.

Camuflajul electronic le va permite masinilor

de razboi sa se confunde cu mediul natural cam in acelasi fel in care sepiile se folosesc de cerneala lor pentru a se deghiza. Spre deosebire de formele conventionale de camuflaj, imaginile de pe invelisul tancului se vor schimba simultan cu schimbarea mediului, asigurand o mascare permanenta a acestuia.

Proiectul de camuflare, initiat de compania BAE Systems, vizeaza un model de tanc usor, cu o greutate de aproximativ 30 de tone si pus in miscare de un motor electric hibrid, avand aceleasi eficacitate si anduranta ca ale actualelor tancuri din serviciu.

Planul tancurilor invizibile nu este o initiativa izolata a companiei britanice de tehnologii militare, ci doar parte a unui proiect mult mai cuprinzator, ce are in vedere o adevarata revolutie a felului in care se vor desfasura conflictele armate din viitorul apropiat.

Sursa: Telegraph

zp8497586rq

Tags: , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.