Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

TAILS – protejeaza-ti datele!

Fie ca esti o persoana fizica, fie ca esti o persoana juridica iti doresti sa survolezi pe internet fara nici o grija ca datele tale nu sunt protejate.

Lumea evolueaza pe zi ce trece din ce in ce mai mult in domeniul informatic astfel s- a inventat un soft numit Tails (The Amnesiac Incognito Live System), o metoda prin care nimeni nu va sti nimic despre tine.

Tails este un sistem care poate rula independent fata de sistemul de operare al calculatorului de pe un dvd sau stick .

Green_Zone_TAILS_desktop

Folosirea acestui soft nu afecteaza  sistemul de operare instalat pe calculator. Acesta poate fi folosit acasa, la prieteni sau chiar pe calculatorul din biblioteca publica. Tails a fost configurat astfel incat sa nu foloseasca hard disk-ul  calculatorului. Singurul spatiu pe care il foloseste Tails este memoria RAM, care este automat stearsa la inchiderea calculatorului. Folosirea acestui soft nu lasa nici o urma, de aceea se numeste  “amnesic”. Acest soft iti permite  sa lucrezi cu fisiere care contin  informatii importante de pe orice calculator fara sa-ti fie frica ca aceste informatii vor ajunge in mainile cui nu trebuie dupa ce calculatorul a fost deconectat.

Atunci cand intri pe un site, ii lasi pe cei care il administreaza sa iti vada cel putin adresa ta de IP. Doar pe baza acestei informatii, site-urile pot afla o multime de lucruri despre tine, ca de exemplu locul in care te afli. Daca vrei sa-ti faci o idee despre cat de multe informatii lasi la vedere, incearca StayInvisible.com. Poti afla de aici inclusiv ce Font-uri ai instalate.

 

Tags: , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.