Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Surface Pro 3

Microsoft a lansat noua generatie a tabletei sale Microsoft Surface Pro 3, care ofera un display de 12 inch cu tehnologie clear type si rezolutie mare. Cei care asteptau un Surface mini ar putea fi dezamagiti. Compania s-a concentrat de aceasta data pe un sigur produs, care pare sa merite toata atentia, la o prima privire.

Parteneriatul cu Intel a contat foarte mult, spun cei de la Microsoft, pentru ca acum Surface Pro 3 dispune de Intel Core i7, iar tableta nu are coolere, adica racirea este pasiva dar eficienta.

Racirea se realizeaza prin intermediul unei fante ce poate fi observata pe muchia tabletei.

Microsoft Surface Pro 3 are 9,1 mm grosime, o greutate de 800 grame si, in ciuda performantelor mai mari date de procesorul Core i7, se pare ca bateria de pe Pro 3 ofera o autonomie cu 15% mai mare decat cea de pe Surface Pro 2. Vorbim despre peste 14 ore de functionare intensiva.

8e10b182-f076-40bc-9e70-76b3f0a84a28

Microsoft a impulsionat un pic si partea audio – difuzoarele sunt cu 40% mai puternice decat pe Surface Pro 2.

Sistemul de inclinare al noului Surface Pro 3 este si el modificat pentru oferirea oricarui unghi de lucru (in generatia anterioara exista un singur unghi in care suportul putea sustine tableta, dupa cum probabil stiti.

Exista si un nou Docking Station care va permite sa folositi tableta ca un PC Desktop, conectat la tastatura si mouse wireless.

Noile Type Cover au fost prezentare si ele. Sunt mai subtiri si ofera un trackpad mult imbunatatit, dupa cum afirma reprezentantii Microsoft. Mai exact, Trackpad-ul este mult mai mare decat cel de pe accesoriile din generatia anterioara. In plus, mai ofera o functie extrem de utila pentru cei care calatoresc si care obisnuiesc sa tina gadgetul pe genunchi. Typecover-ul Microsoft se “lipeste” cu ajutorul unui magnet de baza ecranului pentru a fixa tableta si tastatura intr-o pozitie stabila de lucru, chiar daca o tineti in poala.

Asa cum era de asteptat, tehnologia “digitiser” se afla prezenta si pe aceasta versiune a Surface. Stylus-ul se bazeaza pe tehnologia N-trig si ofera, folosit pe Surface Pro 3, o experienta foarte apropiata de cea naturala, iar Microsoft a demonstrat acest lucru in timpul prezentarii oficiale a noului sau produs.

Microsoft a prezentat si o serie de noi tehnologii software care reunesc OneNote, cloud-ul Microsoft si Stylus-ul sub aceeasi umbrela pentru o productivitate avansata.

Pretul Microsoft Surface Pro 3 porneste de la 799 de dolari, in versiunea cu procesor Core i3, si se apropie de 2000 de dolari in versiunea cu Intel Core i7.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.