Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Spider.io

Anul trecut, compania start-up Spider.io, care urmărește fraudele din domeniul anunțurilor online, a dezvăluit o rețea de 120.000 de calculatoare infectate, care au „vizualizat” anunțuri de miliarde de ori, ceea ce înseamnă că agenții de publicitate au plătit milioane de dolari pentru clickuri false. Pe 21 Februarie Google a anunțat că a achiziționat Spider.io pentru o sumă pe care nu a divulgat-o.

Click-urile false nu sunt un lucru bine văzut nici de Google nici alte companii de publicitate online, la fel cum nici pentru cei care plătesc pentru aceste clickuri false. Ele afectează credibilitatea companiilor, impun scăderi de prețuri și slăbesc încrederea în piața de publicitate online în ansamblu. Pe măsură ce marile firme încearcă să atragă agenții de publicitate valoroase dinspre canalele mass-media convenționale, cum ar fi televiziunea, companiile de genul Google sau Facebookdin întreaga lume trebuie să aibă metode solide pentru a dovedi nu numai că anunțurile sunt vizualizate, dar că sunt vizualizate de către publicul relevant. Și, spre deosebire de alte domenii ale concurenței on-line, aceasta este unul în care o soluție corectă ar fi profitabile pentru toți: creșterea încrederii în publicitatea online va oferi oportunități tuturor agenților de publicitate, nu doar unuia.

google-cumpara-compania-britanica-spider-io-specializata-in-lupta-contra-pirateriei-online-pretul-tranzactiei_size9

Crearea unei baze solide pentru o mai bună măsurare și vizualizare corectă a anunțurilor este o schimbare necesară și fundamentală în natura publicității on-line. În timp ce cele mai multe anunțuri on-line de astăzi seamănă cu secțiunea anunțuride un ziare și sunt, în general, măsurate pe bază de click-uri, marile sume de bani sunt cheltuite în publicitatea de brand – o zonă în care de cele mai multe ori, banii sunt cheltuiți offline. Spre deosebire de anunțurile de căutare, unde scopul este de a determina clientul să dea clic și să finalizeze o vânzare, publicitatea de brand este reprezentată de anunțuri off-line, cum ar fi spoturile TV și publicitatea din reviste. Reclamele on-line sunt măsurate pe bază clicuri și în aceste situații, cu cât sunt mai precise măsurătorile, cu atât mai valoroase devin vizualizările. Potrivit ComScore, publicitatea de brand reprezintă 70% din întreaga publicitate tradițională.

Convingerea marilor agenții de publicitate de brand de valoarea anunțurilor digitale nu va fi un lucru ușor. Potrivit raportului din al treilea trimestru pe 2013 L Nielsenprivind tendințele în cheltuielile cu publicitatea mass-media, cota globală de afișare pe internet a anunțurilor vizuale – publicitate creativă sau anunțuri video, o componentă majoră de publicitate de brand – a crescut ușor, de la 4,3% în de-al doilea trimestru al anului 2013 la 4,5% în al treilea trimestru. Dar, potrivit datelor publicate de Nielsen, reclamele televizate au însumat 57,6% din volumul global de publicitate pentru al doilea trimestru la rând. Revistele au atras de două ori mai mult ca publicitate online.

Pentru a crește cota profitabilei piețe de publicitate pe internet, este important dă se asigure o vizualizare a reclamelor online de către persoanele potrivite. Googleare deja echipe de specialiști care lucrează la detectarea fraudelor și a spam-ului de anunțuri. Achiziție de ieri, care a fost îngropată sub avalanșa de știri cu privire la achiziționarea companiei WhatsApp de către Facebook, îi va consolida eforturile în această direcție, iar acest lucru nu poate fi decât benefic pentru industria în ansamblu.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »