Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Sony PSP2

Sony PSP2 anuntat!

Stiu ca acest articol vine cu intarziere, dar am asteptat sa apara si detalii despre pretul acestui gadget. Aceasta consola are numele de NGP (Next Generaion Platform, nu stim daca acesta va fi numele lui si in viitor) si cei de la Sony au afirmat ca e la fel de puternica ca un PS3 ceea ce ne duce cu gandul ca ne putem astepta la PS4.

Din filmuletul de mai sus vedem scopul celor de la Sony dea intra pe taramul smartphoneurilor si tabletelor (conectivitate, navigatie, social media…).

Detalii tehnice

2 Stickuri analoage mult mai bune decat la versiunea anterioara

2 Camere (una in fata, una in spate)

Display Touchscreen OLED de 5 inchi, rezolutie 960×544 pixeli

Touchpad pe spate, 5 inch

Suport Sixaxis, accelometru, gyrosensor

Conectivitate prin 3G, WiFi si Bluetooth 2.1

Procesor ARM Cortex A9

Designul este acelasi ca si cel de la PSP.

Avand astfel de performante, cei de la Sony au creat 2 ,,aplicatii” pentru NGP. Prima este LiveArea este interfata principala si un fel de lobby social care are multe informatii despre jocuri si jucatori. LiveArea contine functii de comunicare si sta mereu conectata, prieteni din lista putand comenta si trimite mesaje.

A doua ,,aplicatie” este Near, aplicatie dupa parerea mea interesanta, aceasta permitand sa vada ce jocuri joaca alti jucatori, afland ce jocuri sunt jucate in jurul tau pe strata, in autobuz sau tramvai. Cu timpul, aceasta aplicatie iti va spune ce jocuri sunt populare in anumite zone, astfel iti vei gasi usor coechipieri pentru jocuri. Ma intreb daca cineva va juca un joc pe NGP in Romania, pe strada sau mai ales in autobuz :).

Consola debia a fost anuntata si deja Capcom, Activision si Sega au anuntat cateva jocuri.

La prezentare s-au aratat niste ,,demo-uri” cu Yakuza 4 si Hunter Portable 3rd.

Yakuza 4:

Hunter Portable 3rd:

Inca nu se stie daca Yakuza 4 va aparea pentru PSP2, dar putem fi siguri ca va aparea un Yakuza pentru aceasta consola.
Capcom pe langa Hunter Portable 3rd a mai anuntat Lost Planet, joc de PS3.

Activision a anuntat ca NGP va primi un titlu dintr-o lunga, populara si nelipsita serie, Call of Duty. Acum cu cele 2 stickuri putem sa ne bucuram la maxim de Shootere si FPS-uri.
Pri

ntre cei invitati de Sony sa laude noul handheld se afla si Hideo Kojima, creatorul seriei Metal Gear care a adus cu el un prototip functional de Metal Gear 4 pentru NGP.
Kojima a spus ca portul a fost facut de pe PS3 cu aceleasi assets, ceea ce indica o tactica a celor de la Sony in creerea noului device. Astfel zecile de titluri HD usor de portat de pe PS3 sunt gata de luat in buzunar pe un ecran de 5 inch.

stiri-it-NGP-9

Kojima a mai dezvaluit ca lucreaza la un joc pentru NGP care il va arata la E3. A precizat ca visul lui este de a crea un joc care sa il incepi pe PS3 si apoi sa-l continui la plimbare pe NGP, astfel facand uz maxim de cloud computing.

Alte titluri anuntate sunt: Uncharted, Killzone, Little Big Planet, Little Deviants, Resistance, Wipeout, Reality Fighters, Smart As, Broken, Gravity Daze, Hustle Kings, Hot Shots Golf.

Sony a renuntat la UMD, noile jocuri fiind pe un card proprietar de mici dimensiuni bazat pe memorii flash, nu stim adevaratele motive pentru care Sony a recurs la asa ceva, dar le-am putea banui cu totii.

PSP2 apare in iarna acestui an, iar dupa ce am citit pe GameSpot pretul ar fi intre 300 si 350$.
Intreaga prezentare de la Tokyo o puteti vedea mai jos (full screen).

Va cumparati un PSP nou sau asteptati pana in iarna si va cumparati PSP2? Ce parere aveti? Isi merita banii?

stiri-it-NGP-2 stiri-it-NGP-3 stiri-it-NGP-5 stiri-it-NGP-6 stiri-it-NGP-7 stiri-it-NGP-8 stiri-it-NGP-4

Sursa: stiri.it

zp8497586rq

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.