Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Setarea unui Server Proxy

Daca obisnuiti sa va luati laptop-ul cu dumneavoastra deoarece il folositi inclusiv in retele de business ce utilizeaza servere proxy, trebuie sa stiti cum sa va setati un server proxy, astfel incat sa puteti accesa Internetul. In acest articol va vom arata cum sa va setati serverul proxy pentru Firefox si Google Chrome.

Cum setati un Server Proxy in Firefox

In Firefox, dati clic pe butonul Firefox din stanga sus. Apoi, dati clic pe Optiuni.

a

Se va deschide fereastra Optiuni. Dati clic pe sectiunea Avansat.

b

Aici veti gasi mai multe file. Dati clic pe Retea şi apoi pe Setari.

c

Este deschisa fereastra Parametri conexiune. Aici puteti seta modul in care se va conecta Firefox la Internet si daca va folosi sau nu un server proxy. Spre deosebire de majoritatea navigatoarelor web, Firefox ofera mai multe optiuni de personalizare pentru serverele proxy:

  • “Fara proxy” – cand este activat, Firefox nu va folosi un server proxy pentru a se conecta la Internet.
  • “Detecteaza automat parametrii proxy-ului pentru aceasta retea” – Firefox va încerca sa detecteze daca este necesar un proxy pentru a utiliza Internet-ul in reteaua la care sunteti conectat. In functie de rezultate, se va seta automat sa utilizeze un proxy sau nu.
  • “Foloseste setarile proxy ale sistemului” – cand este activa aceasta setare, Firefox va folosi aceleasi setari proxy ca Internet Explorer.
  • “Configurare manuala proxy” – cand este activa, puteti scrie adresa IP si portul proxy-ului pe care vreti sa il folositi. Spre deosebire de alte navigatoare web, Firefox permite setarea mai multor servere proxy-uri si porturi pentru diferite tipuri de trafic, precum HTTP, SSL, FTP s.a.m.d. Daca nu vreti sa folositi un server proxy pentru anumite adrese, le puteti adauga în caseta text “Fara proxy pentru”, separate prin virgule.
  • “URL pentru configurare automata proxy” – cand este activa, puteti tasta URL-ul serverului proxy pe care vreti sa il utilizati.

d

Pentru a salva setarile, dati clic pe OK.

Cum setezi un Server Proxy în Google Chrome

Google Chrome nu ofera optiuni speciale de configurare pentru setarea serverelor proxy deoarece foloseste setarile pe care le gaseste în Internet Explorer. Cu toate acestea, puteti porni procesul de configurare din Google Chrome, iar el va deschide fereastra Optiuni internet din Internet Explorer. Dati clic pe butonul “Personalizati ii controlati Google Chrome” din partea dreapta sus. Apoi, dati clic pe Setari.

e

Se va deschide o lista foarte lunga de setari, dar nici una dintre ele nu se refera la serverele proxy. Pentru a extinde aceasta lista, in partea de jos, dati clic pe legatura “Afisati setarile avansate…”.

f Lista de setari va fi extinsa. Derulati pana la sectiunea Retea. Dati clic pe “Modificati setarile proxy” şi fereastra Optiuni internet din Internet Explorer va fi deschisa.

g

Cum dezactivezi utilizarea unui Server Proxy

Daca nu mai aveti nevoie de un server proxy,

[viral-lock]

il puteti dezactiva cu usurinta.

Pentru  Google Chrome mergeti la fereastra Optiuni internet, apoi mergeti la fila conexiuni. Aici dati clic pe butonul Setari LAN din partea de jos. Debifati “Utilizare script automat de configurare” sau “Utilizare server pentru reteaua locala”, in functie de ce setare proxy ati folosit, si apoi apasati pe OK.

In Firefox, urmati aceeasi procedura ca pentru setarea unui server proxy. In fereastra Parametri conexiune, bifati Fara proxy si apasati pe OK.

[/viral-lock]

 

Tags: , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.