Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Review Laptop ALIENWARE 17 R5

Multitasking, gaming, video editing sau coding, orice dorești să faci Alienware 17 se descurcă fără probleme.

Design și compatibilitate

Alienware 17 R5 folosește aceași platformă ca și modelul din 2016, folosind același design futurist. Dimensiunile specificate de către Dell sunt 424x332x29.9 mm și o greutate medie de 4.42 kg, păstrând aceleași dimensiuni ca și predecesorul său. Cu forme agresive și un cadru de aluminiu solid, laptopul amintește de designul unei nave spațiale.

Palmrest-ul și zona ce înconjoară tastatura este acoperită cu un material moale la atingere ce oferă senzația de produs premium.

În zona conectivității laptopul include un port RJ-45 Killer Networks e2500 Gigabit Ethernet , două porturi Type A SuperSpeed USB (unul dintre acestea având funcția de PowerShare), un port Type C SuperSpeed USB 3, un port ThunderBolt 3(suportă viteze de trasfer de până la 40Gbps și DisplayPort), un port AlienWare Graphics Amplifiere, două ieșiri HDMI 2.0, un MiniDisplay Port 1.2, o iesire audio și una pentru căști și nelipsitul NobleLock.

Pentru mentenață doar accesați panoul din partea de jos și aveți acces la SSD și RAM.

Ultima versiune a softului Alienware Command Center permite reglarea luminilor, preformanțelor și consumului de putere. Softul are o interfață foarte primitoare și ușor de utilizat.

Input

Tastatura din oțel ramforsta TactX permite o cursă a tastei de 2.2mm și necesită o putere de apaăsare de 79gr. Este LED RGB și cu ajutorul AlienFX poate să fie configurată în 13 zone de iluminare diferite. Putem spune fără probleme că această tastatură o să vă facă să uitați de cele mecanice.

Trackpadul măsoară 10.16 x 5.33 cm și se aprinde în momentul în care îl atingeți. Suportă gesturi multiatingere, iar butoanele se simt bine și sunt foarte tactile.

Display

Alienware 17 R5 vine cu un display cu diagonală 17.3 inch, iar în varianta testată de noi ecranul este un QHD 2560x 1440 la 120Hz TN cu 400 nits. Display-ul este compatibil cu Nvidia G-Sync. Având un panel TN culorile și nivelurile de negru sunt vibrante fără să pară sterse sau saturate, iar rata de contrast 560:1 oferă un plus realismului pe care îl redă.

Hardware și Performanțe

Alienware R5 17 vine echipat cu Intel Core i9-8950HK , 2.90 GHz combinat cu 16GB RAM DDR-4 la 2400 MHz, partea video fiind susținută de Nvidia Geforce GTX 1080 OC cu 8GB memorie VRAM GDDR5X. În ciuda consumului mare de energie acesta vine echipat cu un singur așazis ”powebrick” spre deosebire de competitorii săi, fapt care îi oferă un plus de portabilitate. Te poți aștepta la peformanțe foarte ridicate, în jocuri FPS-urile oferite fiind peste competitorii săi direcți, chiar și cu aceleași configurații.

Procesorul de 2.9GHz, generația a 8-a Intel Core i9-8950HK poate să fi supus procesului de overclock ajungând la frecvențe de până la 5Ghz. Procedeul este unul simplu cu ajutorul Alien Command Center. În teste pe GeekBench 4 laptopul atinge scorul de 20890 fiind cu aproape 3000 de puncte peste competitorii săi.

Despre placa video nu putem spune decât că o să susțină cu succes absolut orice activitate doriți să întreprindeți cu acest laptop, fiind vârful de gama al seriei GTX.

Concluzii

Cu un procesor grafic de ultimă generație și un display QHD, în ciuda consumului mare de energie Alienware R5 17 surprinde cu o durată decentă a bateriei.

Dacă vă doriți un laptop care să fie în vârful ierarhiei laptopurilor de gaming, cu siguranță acesta este laptopul. În plus acum îl găsiți pe site-ul Madd Electronics la un super preț: https://www.pcmadd.com/laptop-alienware-17-r5-intel-core-i9-8950hk-2-90-ghz-hdd-240-gb-ssd-1-tb-ram-16-gb-video-intel-hd-graphics-630-nvidia-geforce-gtx-1080-webcam.html

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.