Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Review DELL Inspiron 5482

Cel mai accesibil laptop 2-in-1

Laptopul Inspiron de 14″ 2-1 are un preț de pornire sub 3000 de lei și îți oferă un ecran 1080p cu touchscreen și un procesor din cea mai modernă generație Whiskey-LakeU. Mai jos intrăm în detalii și îți prezentăm mai multe despre acesta și cum se comportă în comparație cu competiția.

Cea mai nouă serie Inspiron 5000 a fost dezvăluită la IFA 2018 și precum au promis cei de la DELL au fost disponibile spre comandă până în decembrie 2018. Laptopul pe care îl avem noi astăzi în față este un model mid-level Inspiron 14-5482 2-in-1, echipat cu cea mai nouă serie de procesor de la Intel- Whiskey LakeU. La prețul de 3200 de lei acesta vine echipat cu Core I5-8265U ce ajunge până la 3.9GHz, 8GB RAM DDR-4, și stocare SSD 256GB. Toate reflectate de un splendid display Full HD 1080p.

Inspiron 5482 concurează direct impotriva laptopurilor mainstream de buget ca: Lenova Yoga, Asus VivoBook Flip, HP Pavilion sau seria Acer Spin. Vă putem spune de pe acum că deși la prima vedere modele sunt asemănătoare, anumite aspete ce îmbracă Inspiron 5482 îl plasează cu siguranță în nișa produselor premium oferite de DELL.

Carcasa

Carcasa argintie mat, fină la atingere este o combinație de plastic cu aluminiu, în contrast cu carcasele de magnesium și fibră de carbon ce se găsesc pe seria high-end XPS . Ca rezultat direct, laptopul reușește să se încadreze în clasa de buget mid-end.

Carcasa este foarte rigidă pentru categoria sa de preț și foarte rezistent la torsiuni laterale. Sașiul este unul ce se compară cu competitorii Yoga 530 sau Vivo Flip Book.

Dell Ispiron este cu câteva grame mai greu cu câteva grame decât competitorii săi, fapt care este pus pe seama sașiului mai solid și a celui de al doilea slot intern pentru hard de 2.5 inch.

Conectivitate

Porturile disponibile sunt o mulțime și sunt foarte ușor de accesat. Portul Thunderbolt 3 lipsește, ceea ce este de așteptat în categoria această de preț.

Partea dreaptă: SD card reader, USB 2.0, Noble Lock

Partea stângă: AC adapter, USB Type-C Gen. 1, HDMI 1.4b, 2x USB 3.1 Gen. 1, 3.5 mm combo audio

În timp ce există un port pentru alimentare AC dedicat, laptopul poate să fie încărcat și cu ajutorul USB Type-C. Laptopul recunoaște încărcarea și cu încărcătoare USB Type-C de la alți producători. Dacă conectați un încărcător care ofertă 27W sau mai mult, pe ecranul laptopului o să apară o notificare care vă sfătuiește să folosiți un încărcător potrivit.

Display

Toate laptopuri Inspiron vin echipate cu un panel IPS compatibil-WACOM, cu o rezolutie 1080P. Laptopul testat de noi folosește un panel IPS NV14N4H, pe care nu îl găsim la alți producători. Cu o rată de contrast de 1000:1 și o paletă de culori foarte reală, display-ul acestui laptop luptă de la egal la egal cu o clasă de preț superioară.

Bleeding-ul este prezent, dar este minim pe laptopul testat de noi, iar în urma testelor nu am sesizat flickering deloc.

Priferice integrate

Tastatura.

Feedbackul tastelor este unul fin, de așa natură încât scrisul pe aceasta tastatură nu implică nici un efort. Unul dintre marile atribute este iluminarea cu trei nivele alături de faptul că este foarte silențioasă.

Touchpad

Ușor texturat touchpadul este asemănător cu cel al modelului mai scump XPS 13 2in1. Alunecă usor și este reacționează foarte bine și la mișcari rapide și la cele mai încete. Feedbackul ferm la click-urilor îmbunătățește experiența pe care utilizatorul o are.

Performanțe

Noul Inspiron utilizează cel mai nou procesor Intel Whiskey Lake-U, următorul în serie dupa Kaby Lake-R. Core i7-8265U este găsit de obicei pe sisteme mult mai scumpe ca acesta. Cu toate acestea nu exista o placă video dedicată.

Verdict

Având un preț mic Inspiron 14 5482 2in1, pentru un laptop Full Hd si ecran cu Touchscreen, se potrivește de minune pentru oricine, de la studenți până la oameni de afaceri ce doresc să își să ducă munca cu ei oriunde.

Tags: , ,

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »