Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

RĂCIRE PE APĂ SAU RĂCIRE PE AER?

Dacă prima opțiune a ajuns mai târziu pe piață, iată că, în ultima perioadă, a ajuns să fie destul de bine văzută. Sigur, este diferită, are un design futurist, dar nu înseamnă neapărat că este mai bună.

Bine, dacă stăm să ne gândim principiul de funcționare al răcirii pe apă este fix ca cel de la mașină. Așadar, tehnologia exista, doar că nu era pusă în practică și aici.

Ca părere personală aș alege o răcire pe apă atunci când aș avea un buget mai mare de 4-500 de lei pentru un cooler. În celelalte cazuri, recomandarea mea ar fi răcirea pe aer.

Racire pe apa

Răcirea pe apă este pentru cei cu buget mare. Și nu mă refer numai la cooler în sine, ci la întreg calculatorul. Veți avea nevoie și de o carcasă spațioasă, practic va trebui să întruniți toate criteriile de compatibilitate.

RĂCIRE PENTRU AMD SAU INTEL?

Eterna problemă și eternul duel. Iată că am ajuns în vremurile în care compatibilitatea pentru coolere este într-un procent foarte mare atât pentru AMD, cât și pentru Intel. Fie că vorbim de apă, fie că vorbim de aer, aproape toate se potrivesc.

CARE ESTE CEA MAI SILENȚIOASĂ METODĂ DE RĂCIRE?

Știu că mulți sunteți setați pe zgomotul produs de calculator, dar multe lucruri s-au schimbat. Componentele sunt mai silențioase până… ajunge praful și strică totul. Sau până devin tot mai puțin performante și au nevoie să meargă la „turație ridicată”.

Răcirea pe aer are, de cele mai multe ori, până la 3 ventilatoare, dar răcirea pe apă are și ea ventilatoare. Se pot adăuga până la 6 dacă vreți să faceți o configurație puternică. Dar mai aveți și o pompiță de apă sau chiar lichidul poate scoate zgomot.

FIABILITATE

N-am făcut un test exact, nici nu știu să existe așa ceva, dar un cooler pe aer este mai simplist. Să zicem că intră praful în ventilator și că se va strica în timp. Dar altceva? Ce să se strice la el?

La răcirea pe apă avem o pompiță, avem un lichid, avem ventilatoare. Sunt mai multe lucruri ce se pot strica.

Eh, dar până la urmă discutăm despre sistemul pe care urmează să vi-l faceți voi. Până la urmă, dacă voi hotărâți că o răcire aftermarket este ceea ce vă doriți puteți să vă orientați spre o răcire cu lichid. Sigur că prietenii vor fi cei mai invidioși pe ceea ce v-ați luat.

Tags: , , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.