Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Proiectului Spartan, noul browser pentru Windows 10

Browserul va beneficia de un motor nou de renderizare, dar atenția producătorilor se concentrează mai mult pe trei aspecte principale.

Principalul aspect este posibilitatea de adnotare a paginilor web, laolaltă cu sincronizarea pe OneDrive în vederea distribuirii într-o rețea de colaboratori. Adnotările se vor face cu ajutorul stylusului, lucru care are un oarecare sens, având în vedere noile variante de Surface, dotate cu stylus. Într-un demo, Microsoft a prezentat această nouă caracteristică. De fapt, este una importată aproape identic din aplicațiile de Office.

Microsoft-s-Spartan-Browser-Looks-Surprisingly-Good-in-Design-Concept-468826-2

O altă caracteristică pe care s-a concentrat Microsoft este modalitatea de citire a paginilor web. Acum, acestea se vor citi mai mult ca o carte, cam în felul în care Safari, browserul Apple, afișează paginile, atât în MacOS cât și în iOS. Aceasta este una dintre caracteristicile care vor onora cu adevărat noul browser. Sincronizarea apare din nou ca prioritate, bookmark-urile, precum și poziția într-o pagină web fiind sincronizate pe toate echipamentele.

windows-10-spartan-browser

Cortana, asistentul personal digital de la Microsoft, va fi și el, evident, integrat în Project Spartan. Pentru moment, va apărea ca popup pe paginile pe care va avea o oarecare utilitate. Spre exemplu în cazul unui restaurant, Cortana va direcționa utilizatorul spre o modalitate clară de rezervare, va oferi direcții pentru a ajunge acolo, în plus, în funcție de cât de des și în ce mod este actualizată pagina web a restaurantului, va oferi inclusiv meniul pentru a comanda în avans.

Dacă în ultimii ani Internet Explorer a ajuns să fie folosit de din ce în ce mai puțini utilizatori de WindowsProiectul Spartan pare să facă un pas în direcția corectă, deși există, se pare, o problemă majoră: se zvonește că browserul nu va suporta extensii. Dar alte detalii, precum și un adeverirea sau negarea acestui zvon vor apărea ceva mai târziu, probabil atunci când proiectul va deveni un produs de sine stătător.

Tags: , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.