Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Proiectul Ophelia de la DELL

Prezentat pentru prima oara la CES, dispozitivul a intrat deja in teste.

Candva o dominanta a pietei de calculatoare, compania Dell se pregateste sa o “ingroape”. Un stick USB care poate transforma orice ecran cu iesire HDMI intr-un computer care ruleaza informatiile din “nori” se afla deja in teste.

Project Ophelia promite ca fie si  ecranul televizorului de acasa se poate transforma intr-un calculator care poate functiona cu sisteme de operare precum Windows, Mac OS, Chrome sau Androd. Stickul are  platforma ARM low end, ca de smartphone, careia insa ii lipseste ecranul si modulul de telefonie. Si care este ambalata ca un flash drive ceva mai voluminos. Iar cu ajutorul sistemului de operare Google Android 4.0, poate transforma orice monitor sau televizor cu interfata USB-MHL (Mobile High-Definition Link) intr-un PC.

dell_wyse_cloud_connect_1

In plus, are integrata si conectivitate Wi-Fi (pentru acces la date si aplicatii prin Wyse Cloud Client) si Bluetooth (pentru atasarea unei tastaturi si a unui mouse). Si are nevoie de numai 2.1 W pentru a functiona. Dar in ciuda acestor proprietati, pana acum Ophelia nu reuseste sa ne impresioneze.

Desigur, “moartea” computerului nu va surveni foarte repede, Dell nu are acest interes, inca. Firma inca detine o treime din piata mondiala de calculatoare, chiar daca a pierdut teren in fata lui Lenovo.

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.