Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Procesor cu 1000 nuclee

Intel a prezentat saptamana trecuta la conferinta Supercomputer 2010, un nou model de cip Single Chip Cloud Computer, cu 48 de nuclee.

La sfarsitul anului trecut, Intel anunta pentru prima data ca lucreaz la un procesor cu 48 de nuclee, denumit Single Chip Cloud Computer. Desi acesta era doar un prototip la acea vreme, cercetatorii au demonstrat cu ajutorul unor demo-uri, ca acest procesor experimental ar putea remodela felul in care se construiesc calculatoarele in prezent si modalitatea prin care consumatorii interactioneaza cu PC-urile si dispozitivele personale.

Potrivit lui Timothy Mattson, inginer Intel, prototipul ar putea fi transformat, insa, intr-un procesor cu 1000 de nuclee.

“In principiu, aceasta arhitectura a actualului prototip ar putea fi scalata pana la 1000 de nuclee. Pentru ca pur si simplu poti sa adaugi, sa adaugi si iar sa adaugi noi nuclee”, a declarat Mattson.
Totusi, inginerul a adaugat ca odata ce a fost depasita limita de 1000 de nuclee, diametrul dispozitivului ar putea depasi dimensiunile optime, provocand astfel o scadere a performantelor.

In acelasi timp, Mattson a subliniat faptul ca cercetarile din industria de microprocesoare se concentreaza din ce in ce mai mult pe folosirea mai multor nuclee, intr-un singur cip.

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina producatorului .

Sursa: TG Daily

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.