Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Oculus Rift

Casca de realitate virtuala Oculus Rift va putea fi achizitionata in curand de toti cei care isi doresc un astfel de gadget. Versiunea finala pentru consumatori, care va ajunge in viitorul apropiat pe raftul magazinelor, este asigurata de o investitie semnificativa in proiect.

Team-Fortress-2-Oculus-Rift

Andreessen Horowitz este compania care a decis sa parieze pe Oculus Rift, iar fondurile dedicate realizarii produsului comercial se ridica la 75 de milioane de dolari.

CEO-ul Oculus VR, Brendan Iribe, a spus  ca aceste fonduri vor ajuta compania sa aduca gadgetul  pe piata, iar el va fi compatibil atat cu device-urile Windows, cat si cu cele Linux si Mac. Din pacate, CEO-ul companiei nu a oferit si o data, estimativa macar, pentru lansarea comerciala a Oculus Rift VR.

Investitia unei companii de profil in Oculus Rift era oarecum previzibila, in conditiile in care cand creatorii gadgetului au apelat la KickStarter pentru a strange fonduri, desi aveau nevoie de 250.000 de dolari, au strans aproape de 10 ori mai mult: 2,43 milioane dolari.

La un pret de 300 dolari si cu o greutate de 220 grame (insa disponibil momentan doar dezvoltatorilor), Oculus Rift ofera o rezolutie de 1280×800 (640×800 pentru fiecare ochi) si va revolutiona, cu siguranta, viitorul jocurilor 3D.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.