Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Ochelarii Google Glass- “vezi lumea cu alti ochi”

ochelarii-google-2

Ochelarii viitorului nu prea seamana cu cei clasici, pe care ii cunoastem si ii purtam toti. Google a realizat  ochelarii care proiecteaza imagini in campul vizual al omului si se pot conecta la smartphone, sunt capabili sa faca poze si sa se conecteze pe retele sociale.

Liderul acestui proiect inovator, Babak Parviz, este de parere ca ochelarii vor permite oamenilor sa imparta cu ceilalti ceea ce vad, ajutandu-i sa comunice cu cei dragi prin imagini. Ochelarii Google transmit pe lentile informaţii în timp real, permiţând persoanei ce îi poartă să transmită mesaje cu ajutorul comenzilor vocale, să facă poze şi înregistreze secvenţe video.

Momentan, ochelarii nu sunt de vânzare, dar reprezentanţii Google spun că angajaţii companiei deja testează prototipurile în public.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9c6W4CCU9M4&feature=player_embedded

   Se pare ca si Microsoft lucreaza la ceva similar. Compania a depus unele brevete ale acestui proiect. Exista totusi o mare diferenta intre cele doua realizari tehnologice ale Microsoft si Google.
Google Glass este de fapt un mic ecran la care sa te uiti, incorporat intr-o pereche de ochelari care va utiliza realitatea augmentata, iar datele si ilustratiile se vor suprapune cu lumea reala din jurul nostru.
Ochelarii Microsoft par sa foloseasca si ei realitatea augmentata. Intr-o ilustratie a unui brevet se pot vedea pe ochelari datele unui concert sau ale unui meci.
Ambele concepte sunt doua gadget-uri extrem de interesante. E posibil ca acesti ochelari computerizati de la Google si Microsoft sa duca la inlocuirea smartphone-urilor. Proiectul Project Glass s-a bucurat de succes in randul celor care au participat la teste pana acum. Nu se stie inca daca Google va proiecta si imagini cu reclame pe noile dispozitive. Oficialii companiei sustin ca intentioneaza sa ii faca utili oamenilor in viata de zi cu zi si sa ii imbunatateasca.

sursa: ziare.com

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.