Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

NVIDIA Tegra 3

NVIDIA Tegra 3: quad-core la 1.5GHz, de trei ori mai rapid în 3D

NVIDIA Tegra 3, a treia generaţie a platformei pentru dispozitive smartphone şi tablete soseşte în toamna acestui an şi ne aduce un monstru de procesor, capabil să ofere de trei ori mai multă performanţă 3D decât Tegra 2, platforma utilizată de actuala generaţie de telefoane mobile şi tablete.

NVIDIA Tegra 3 are în componenţă o versiune quad-core a nucleului ARM Cortex A9, ce funcţionează la impresionanta frecvenţă de 1.5GHz.

Versiunea pentru tablete a procesorului Tegra 3 aduce suport pentru decodarea de conţinut Blu-ray şi ecrane cu rezoluţie 1900×1200 pixeli.

Chiar dacă prin design procesorul Tegra 3 este adresat dispozitivelor cu consum redus de energie, cum sunt tabletele şi dispozitive smartphone, NVIDIA ar putea profita de puterea foarte mare de procesare disponibilă pentru a-l include şi în unele laptopuri şi dispozitive home theater.

Versiunea pentru dispozitive smartphone a procesorului NVIDIA Tegra 3 conţine două sau patru nuclee de procesare, iar rezoluţia maximă suportată este limitată la 1366 x 768 pixeli.

Între timp NVIDIA pregăteşte şi o versiune modificată a procesorului Tegra 2, adaptată pentru funcţionarea cu ecrane 3D.

NVIDIA Tegra 2 3D este primul procesor conceput special pentru tablete şi telefoane mobile echipate cu ecran 3D.

Tegra 2 3D se află deja în producţie, iar primele dispozitive bazate pe acesta ar trebui să ajungă pe rafturile magazinelor chiar din luna februarie. Momentan nu există informaţii concrete referitoare la existenţa unor astfel de tablete sau telefoane, circulând doar unele zvonuri care promit şi o versiune 3D pentru tableta LG G-Slate, bazată pe sistemul de operare Android 3.0 (Honeycomb).

În privinţa specificaţiilor, procesorul NVIDIA Tegra 2 3D este bazat pe nucleul ARM Cortex-A9 în versiune dual-core, tactat la 1.2GHz şi ajutat de un nucleu grafic uşor modificat, adaptat pentru ecrane 3D. Procesorul este compatibil cu aplicaţiile software actuale şi funcţionează cel mai probabil împreună cu noile ecrane 3D fără ochelari, întâlnite deja în unele modele de telefoane mobile.

Sursa: Arstechnica.com

zp8497586rq

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.