Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Noua Inteligenţă Artificială Google

Reţeaua neurală artificială DeepMind, deţinută de Google, are capacitatea de a lua decizii şi chiar de a înţelege consecinţele unei trădări. De asemenea, este mult mai bună, la jocul complex Go, decât orice om.

În prezent, Google doreşte sa dezvolte o nouă reţea neurală artificială, numită AutoML. În cadrul conferinţei Google I/O 2017, şeful companiei, Sundar Pichai, a prezentat noua tehnologie, care va genera segmente de algoritmi complexi, cu ajutorul cărora inteligenţa artificială va ,,învăţa” despre mediul înconjurător.

Aceste sarcini, de lărgire a bazei de cunoştinţe umane, erau realizate de către oameni, procesul fiind unul îndelungat. Google transferă această sarcină unei inteligenţe artificiale preexistente. După cum a fost demonstrat, procesul este mult mai eficient şi mai rapid decât tehnicile umane.

Astfel, inteligenţa artificială a Google va deveni propriul său creator. Practic, reţeaua AutoML este mai pricepută la crearea de AI decât creatorii săi oameni. Reţeaua a fost folosită deja pentru recunoaşterea imaginilor în diverse platforme Google şi a limbajului în cadrul serviciului Google Translate.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.