Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Noile placi video AMD

Cum stim deja, AMD urmeaza sa lanseze in aceasta toamna – iarna o noua colectie de placi video. Acestea sunt simple evolutii ale generatiei precedente, care poate nu ar fi meritat indicativul Radeon HD 6000. Totusi vin si cu unele facilitati noi, care pun accentul pe 3D, si mai anuleaza din putinele avantaje pastrate de nVidia.

Si acestea sunt compatibilitatea cu HDMI 1.4 pentru filme 3D si cu DisplayPort 1.2, pentru stereoscopie 3D in jocuri. Iar acesta din urma permite si conectarea a trei display-uri in serie, si rezolutii de 4000*2000 pixeli. Si in mod normal, o placa video dual slot va dispune de doua DVI-uri, un HDMI si doua miniDisplayPort-uri. Iar pentru decodare video s-a trecut la UVD 3.0, compatibil Blu-Ray 3D.

Pe 22 octomrie va sosi GPU-ul Barts (middle end), in doua variante diferite, iar in noiembrie spre sfarsit este asteptat Cayman (high end), si el in doua versiuni de performanta. Prea mult despre aceste chip-uri nu stim. Doar ca sunt compatibile ca pini cu echivalentele din actuala generatie, pentru a putea fi folosit acelasi PCB.

Si ca vor beneficia de memorie GDDR5 cu frecvente de pana la 6 GHz, pe 256 bits cel mai probabil, standard cu o capacitate de 1 GB. Ca si consum electric, Barts se va invarti in jurul valorii de 150 W, in timp ce Cayman va depasi 200 W.

Si dupa toate zvonurile, s-ar parea ca AMD a cam dat-o in bara cu denumirile. Mai are timp sa se remedieze, dar acum se pare ca Barts se va regasi in Radeon HD 6850 si HD 6870. Iar aceste placi se anunta mai slabe ca HD 5850 si HD 5870, paradoxal. Iar Cayman ar deveni HD 6950 si HD 6970, ceea ce ar limita sever placa video dual GPU programata pentru decembrie 2010.

Sursa: www.bzi.ro

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.