Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Microsoft pregătește un nou update pentru Windows 10

Windows 10 primește în această primăvară un nou update complex.

Cel mai cunoscut și folosit sistem de operare pentru PC, Windows 10 primește în luna aprilie 2019 unul dintre cele mai mari actualizari pana acum.

Noul update poartă numele de ver. 1903(19h1) și este primul pas în planul Microsoft de a lansa actualizari gratuite, fiind axat pe aducerea de noi caracteristici și de a populariza Microsoft Store.

Ultimele două update-uri, cel din aprilie și octombrie 2018, pe lângă funcții noi alea sistemului, au venit și cu o serie de controverse legate de experiența de utilizare și download. Din aceasta cauză se așteaptă ca urmatoarea actualizare să vină cu îmbunătățiri majore în această direcție.

Noile funcționalități ale Windows 10 nu au fost încă anunțate, dar din informații neoficiale putem spune că acesta o să includă un Light Mode, posibilitatea de a pune pauză update-urilor și o integrare mai bună a consolei Xbox One. Pe lângă acestea se anunță schimbări ale funcției de search și legate de asistentul personal Cortana.

Ce știm cu siguranță în momentul de față

Noul update, la fel ca precedentele, o să fie cu siguranță gratuit. Așadar fiecare utilizator o să poată descărca noua actualizare în momentul în care acesta se lansează.

Noua versiune a Windows 10 apare în luna aprilie 2019. Ținând cont că Microsoft nu a publicat încă data de lansare oficială, acest lucru se poate întâmpla pe tot parcursul lunii. Dacă luăm în considerare că update-ul din luna aprilie 2018 a fost lansat în 30, iar cel din octombrie 2018 a fost amânat cu jumatate de lună, putem presupune că și acest update, cel mai probabil o să fie lansat la sfârșitul lunii aprilie.

Light Mode, cea mai importantă schimbare

În 2018 Windows 10 a primit o nouă temă numită dark mode, care se folosea de nuante de gri si negru în design. Anul acesta Microsoft ne pregătește un nou update vizual sub forma unui Light Mode, care promite să ofere o experiență îmbunătățită prin utilizarea contrastelor puternice.

Meniul de start și funcția de search

Microsoft mizează din ce în ce mai mult pe experiența de navigare pe care o are utilizatorul în sistemul de operare, de aceea și în ultimul update a introdus o interfață nouă meniului de start, care înclude o singură coloană de programe și mai puține windows apps preinstalate. De aceea suntem aproape convinși că actualizarea din aprilie 2019 o să simplifice și mai mult designul acestei componente.

Noul update promite o integrare mai bună cu asistentul Cortana, iar funcția de căutare o să fie astfel îmbunătățită simțitor. Sistemul de operare va putea căuta și indexa fișiere cu o precizie mai mare, făcând astfel posibilă căutarea nu doar în propriul calculator, dar și în email sau pe internet.

Spațiu dedicat pentru update-uri Windows

În momentul de față Windows Update poate provoca o serie de bug-uri ce atrage după sine pierderi de date și alte probleme. Microsoft promite că remedierea acestei probleme este prioritatea numărul 1 a noului update. Windows Updates 2019 va pune la dispoziția utilizatorilor o funcție de pauză de până la 7 zile pentru actualizări.

Această funcție era până acum disponibilă doar doar utilizatorilor de Windows 10 Enterprise și Profesional. Această funcție permite utilizatorilor să analizeze update-ul și să decidă instalarea lor, fapt care presupune un control mai mare asupra propriului sistem.

Actualizările de Windows 10 vor avea nevoie de 7GB spațiu de stocare.

Dispariția Blue Screen

Bine cunoscutul Blue Screen este posibil să dispară odată cu noul update de Windows. Acesta indica diferite erori apărute la nivelul sistemului printr-un afișaj de litere și cifre pe un fundal albastru. Pentru majoritarea utilizatorilor acestea nu reprezintă nimic fiind foarte dificil să identificăm problema apărut. Din acest motiv Microsoft optează pentru schimbarea sirurilor alfanumerice cu mesaje concise despre eroare și în plus un link ce trimite utilizatorul în pagina de suport a Microsoft.

Unde găsiți echipamente IT cu software Microsoft licențiat la cel mai bun preț

Pentru a beneficia de cele mai bune prețuri la software-ul Microsoft, poți achiziționa un sistem refurbished de la PCMADD și să faci astfel dublă economie, deoarece sistemele refurbished sunt uneori chiar și cu 50% mai ieftine ca unul nou. În plus preinstalarea cu Windows 10 Home te costă doar 100 de lei.

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.