Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Microsoft abandoneaza oficial Windows XP din aprilie 2014

 

xp

Suportul pentru Windows XP SP3 şi Office 2003 va expira la 8 aprilie 2014. Utilizatorii acestor produse nu vor mai primi update-uri de securitate şi nu vor mai beneficia de avantajele suportului tehnic oferit de Microsoft, au anunţat azi oficialii companiei americane, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte consecinţele acestui eveniment asupra mediului de business, companiile se expun mai multor vulnerabilităţi:

  • Riscuri de securitate: în lipsa actualizărilor de securitate ale Windows XP, PC-ul utilizatorului poate deveni vulnerabil la viruşi, spyware şi alte programe care afectează securitatea şi confidenţialitatea datelor de companie. Programele anti-virus nu vor mai putea oferi protecţie completă odată cu expirarea suportului pentru Windows XP;
  • Probleme de software: numeroşi distribuitori de software şi hardware vor retrage suportul pentru produsele care folosesc Windows XP, deoarece nu pot obţine actualizări pentru Windows XP şi Office 2003.
  • Lipsa centrelor de suport: În cazul apariţiei unor probleme, companiile nu vor mai avea acces la suport tehnic online şi prin telefon;
  • Timp de nefuncţionare: riscul unei căderi de sistem şi al unei întreruperi a activităţii companiei poate creşte ca urmare a expirării suportului şi a învechirii sistemelor hardware care funcţionează cu Windows XP;
  • Riscuri de conformitate cu reglementările în domeniu: sistemele lipsite de suport şi actualizări sunt vulnerabile la riscurile de securitate. Acest lucru poate provoca probleme în cazul unui control efectuat de un organism de audit intern sau extern,  ducând la suspendarea acreditărilor şi la notificări publice referitoare la eşecul organizaţiei în a asigura protecţia sistemelor şi a informţiilor despre clienţi şi parteneri. Ca atare, Microsoft recomandă upgrade-ul utilizatorilor la Windows 8, respectiv Office 365.

În orice caz, alternativa ar fi si utilizarea unui sistem de operare open source, distribuţie de Linux cu suport tehnic (pentru companii), precum şi suite software OpenOffice sau va faceti upgrade la sistemul de operare la Madd Electronics unul din cei 2  partenere MICROSOFT Refurbished din Romania si treceti legal la windows 7 home sau pro platind doar o suma modica  !!!

http://www.microsoft.com/refurbishedpcs/MAR.aspx

Tags: ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. adrian dimitriu spune:

    la cat de mare va fi impactul… nu cred ca se va intampla: upgrade se va face doar in zona comerciala, administrativa,organizatorica.
    in ce priveste fabricatia, oamenii sunt conservatori, iar windows xp este de departe CEL MAI STABIL dintre sistemele de operare cu licenta. majoritatea echipamentelor automate functioneaza sub XP.in prezent exista inca multinationale care folosesc inca windows 2000 pentru interconectare.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.