Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Merry Christmas And a Happy New Year from m@dd

m@dd Happy-new-Year-2013

Stiati ca?

Felicitarile cu urari de Craciun au fost inventate in 1843 de catre directorul unui muzeu din Londra, Sir Henry Cole. La momentul respectiv, fiind prea ocupat pentru a scrie scrisori traditionale tuturor prietenilor si partenerilor de afaceri, el i-a cerut pictorului John Calcott Horsley sa elaboreze o ilustrata insotita de un mesaj de Craciun. Imaginea aparuta pe prima felicitare de Craciun ii prezenta pe membrii unei familii care sarbatoreau, mancau si beau vin in jurul unei mese. Cole a comandat o mie de astfel de felicitari, punandu-le in vanzare ulterior pe cele de care nu a mai avut nevoie. In 1860, obiceiul trimiterii felicitarilor de Craciun era deja extrem de raspandit pe teritoriul britanic. In 1875, felicitarile de Craciun au inceput sa fie foarte utilizate si in Statele Unite.

In 1866 artistul Thomas Nast a realizat un montaj intitulat “Mos Craciun si munca sa” unde l-a infatisat pentru prima oara pe Mosul drept “producator” al jucariilor pe care le daruieste.

Imaginea cea moderna a lui Mos Craciun a devenit cunoscuta, si repede indragita, prin campanile bauturii Coca Cola in intreaga lume – de aceea Mosul este si imbracat in culorile rosu si alb – culorile companiei Coca Cola, mai inainte de asta fiind fost “imbracat” in diverse alte culori.

Beculetele special pentru pus in brad sunt inventia lui Edward Johnson – asistent al celebrului Edison, care in 1882 inventeaza astfel prima instalatie electrica pentru pomul de iarna – mai ales ca, datorita lumanarilor se intamplasera destule accidente soldate cu incendii.

Category: Comunitatea m@dd, Ganduri libere

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.