Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

LED TV



LED TV- Nu va lasati pacaliti, intelegeti intai tehnologia


Daca va ganditi sa cumparati un TV LED…opriti-va. Inainte sa cheltuiti peste 1000 Euro trebuie sa disecati jargonul si sa incercati sa intelegeti tehnologia pe care cheltuiti banii. Producatorii de televizoare si media sunt foarte buni in a ne convinge ca ultimele produse incorporeaza tehnologie de ultima ora si sunt un must-have. Sa fim seriosi; pentru consumatorul mediu, jargonul aceste este derutant.

O noua categorie de LED TV a lovit piata cu mare tam tam. Samsung a recurs la usa din dos si a scos pe piata seria 7000  cu tehnologia LED.

E minunat, dar ce este tehnologia LED?

Adevarul despre televizoarele LED actuale

Termenul ‘LED’ inseamna Light Emitting Diode (Dioda care emite lumina) si dupa cum probabil stiti, tehnologia LED este utilizata de multe dispozitive in prezent, totusi, in termeni de noua linie de LED TV, LED este folosit doar pentru lumina posterioara a televizorului nu si pentru display. Daca luati in considerare ca tehnologia curenta foloseste CCFL ( Cold cathode fluorescent Lamps), nu exista vreun dubiu ca lumina posterioara LED este cea mai eficienta forma de lumina de fond.

Totusi, cel mai important punct aici este ca display-ul televizoarelor LED este de fapt LCD (display de cristale lichide), si doar lumina de fond este LED. Exista acum tehnologii mai bune: LCD pentru display si LED pentru lumina de fond. In esenta, un avantaj in plus al televizoarelor LCD.

Ideea ca termenul de LED TV este utilizat pentru un tip de LCD este o miscare inselatoare din partea companiei Samsung dar geniala in termeni de marketing din moment ce se bazeaza pe entuziasmul curent din piata de televizoare cu adevarat cu ecran LED cum ar fi Sony XEL-a1 OLED TV.

Televizoarele LCD cu LED backlight – Imbunatatiri.

Acum ca am stabilit ca acesta este un televizor LCD cu LED backlight, haideti sa ne uitam cum sa contabilizam imbunatatirile tehnologiilor curente cum ar fi plasma si LCD in 3 arii cheie:

Calitatea imaginii. Destul de simplu, calitatea imaginii a fost imbunatatita fata LCD-urile si plasmele standard datorita cresterii gamei de culori. Utilizarea diodelor cu emitere de lumina, o sursa de lumina in locul lampelor traditionale ofera o rata de contrast mai mare deoarece LED produce un negru mai intens si un alb mai intens, aceast lucru fiind cheia pentru a ajunge la imagini de calitate pe ecran.

Mediul inconjurator. Tehnologia LED consuma mai putina electricitate decat televizoarele curente, ceea ce va face sa economisiti la factura de energie.

Modele mai subtiri. Din moment ce nu este necesara o sursa de lumina conventionala, televizoarele LED pot fi ultrasubtiri ceea ce va duce la crearea unui model mai subtire, mai frumos si mai atractiv.

Decizii, decizii.

Daca sunteti in cautarea unui televizor acum, si doriti o calitate a imaginii avansata conform ultimelor standarde LCD si Plasma de pe piata, nu puteti gresi daca alegeti un LED TV.

Totusi, daca nu sunteti grabit sa cumparati un televizor in acest moment si aveti nevoie de un televizor cu o tehnologie care il va mentine cap de lista in termeni de tehnologie LED, OLED TV este cu adevarat o oferta buna.Televizoarele laser sunt o alta optiune demna de explorat.

Morala povestirii este sa intelegi ca tehnologia din spatele acestui produs in detaliu inainte sa investiti bani.

De ce trebuie sa iei in considerare tehnologia LED cand cumperi un televizor nou?

La un moment dat, aproape orice trebuie sa fie inlocuit iar televizoarele fac parte din aceasta categorie. Daca vechiul tau televizor nu reproduce imaginea de calitate pe care ti-o doresti, ar putea fi timpul sa iei in considerare unul nou cu tehnologia LED (light emitting diode). Cumpararea unui nou televizor va va permite sa renunti la acea inestetica cutie convertoare din moment ce toate televizoarele noi sunt HD si digital ready.

Poate ca esti interesat de unele televizoare plate. Primele, plasmele si televizoarele LCD utilizeaza sursa de lumina pentru ecrane tuburile fluorescente ca. Din moment ce aceste tuburi sunt folosite mai tot timpul, seturile prezinta dificultati in producerea culorilor intunecate fapt ce duce la o imagine mai clara. Uneori lumina pur si simplu lipseste in jurul diodelor care produc cel mai bine griurile inchise. Pentru ochiul uman, acest lucru poate cauza perceptia ca imaginea nu este clara.

O alta problema cu LCD-urile sau plasmele este ca lumina fluorescenta limiteaza numarul de culori prezente pe ecran. Acest lucru se datoreaza calitatii luminii fluorescente si nu diodelor cristalelor lichide care pot sa redea un numar nelimitat de culori.

Aici este in avantaj televizorul LED backlight. LED backlight poate produce o varietate mai mare de culori decat luminarea fluorescenta. In prezent, exista 2 moduri diferite de a avea lumina LED pentru un televizor. Una este sa avem LED care sa fie plasat de-a lungul marginii ecranului si alta este sa il avem aliniat in spatele ecranului. Ambele setari ofera avantaje cat si dezavantaje. Un avantaj al ambelor setari este ca ambele consuma mai putina electricitate decat luminarea fluorescenta cand sunt utilizate cu alte televizoare.

Marginile luminate prin LED costa mai putini bani si pot fi extrem de subtiri. Totusi, chiar daca sunt luminate prin diode care emit lumina, nu pot produce culori intunecate clare la fel ca seturile LED backlight din spatele ecranului. Deasemenea, au luminile aprinse tot timpul ca si seturile fluorescente.

Cele mai costisitoare seturi sunt televizoarele cu LED aliniat in spatele ecranului. Nu sunt la fel de subtiri ca si cele cu aprindere pe margini dar ofera o imagine mai clara. Cand un pixel trebuie sa arate o lumina intunecata mai clara, lumina din spatele acelui pixel este inchisa. O problema cu aceasta tehnologie este ca din moment ce este foarte scump sa setezi un televizor sa inchida cate un LED pe rand, se face un compromis si luminile se inchid in bloc. Acest lucru poate duce la pierderea luminozitatii la luminile adiacente. Totusi, televizoarele LED backlight produc o claritate superioara comparativ cu alte televizoare. In unele situati, ecranele back-lit produc culori extrem de clare. In altele, rezultatul poate fi putin intetosat, Cei mai multi clienti marturisesc ca cele mai bune imagini sunt pe un televizor LED backlight.

Aceasta tehnologie LED are un pret mai mare decat televizoarele mai vechi. Inainte sa cumparati ceva trebuie sa va documentati bine si sa aveti putin timp pentru a vizualiza toate tipurile de televizoare. Un tip ar putea fi mai clar decat altul pentru dumneavoastra. Nu uitati sa verificati si preturile online. De multe ori puteti sa economisiti cativa bani comparand preturile si incheind tranzactia online.

zp8497586rq

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Timisoara - Magazin Strada Socrate Nr. 2

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.