Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Laptopul SOL se poate incarca prin simpla expunere la soare. Bateria rezista chiar si 10 ore

61369492

Stiti cat de enervant este atunci cand calatoriti si cautati in zadar o priza, sa va incarcati laptopul. O compania din Canada a inventat un laptop care va scapa de aceasta grija.

Firma WeWi Telecommunications a modificat un laptop, dotandu-l cu panouri solare care vor incarca aparatul prin simpla expunere la soare, scrie Daily Mail.

Acesta se numeste SOL si se incarca in doar 2 ore de stat la soare. Dupa ce bateria este plina, aceasta va tine chiar si 10 ore, sustine compania canadiana.

Laptopul cu panouri solare va fi folosit in special in tarile sarace, unde curentul electric nu este accesibil in anumite regiuni.

61369490

In plus, este aparatul ideal pentru calatorii in zonele izolate, fiind “insotitorul” perfect al iubitorilor de aventuri off-road. Pentru asta, compania l-a dotat si o carcasa mult mai rezistenta decat la un laptop obisnuit.

Compania WeWi Telecommunicatons construieste software si calculatoare pentru armata si politie.

Laptopul SOL are sistem de operare Ubuntu, Intel Atom D2500, memorie Seagate 2.5″ SATA HDD 320 GB si o camera foto de 3MP. Modemul este 3G sau 4G, iar ecranul de 33,7 cm.

61369488

Datorita sistemul ecologic al incarcarii pe baza energiei solare, fara folosirea curentului electric, un singur laptop va economisi, in decursul functionarii sale, 2 tone de dioxid de carbon.

Panourile solare pot fi scoase si puse inapoi atunci cand bateria ajunge la limita si nu exista posibilitatea de conectare la priza.

David Snir, CEO la WeWim, a precizat ca ideea construirii acestui laptop i-a venit in timpul unei calatorii in Ghana, tara unde accesul la curentul electric este limitat, in schimb este foarte mult soare.

Acest aparat va fi vandut mai intai in Ghana, Kenya, Nigeria si Zimbabwe. Ulterior, va fi exportat si in Orientul Mijlociu si Europa. In functie de tara unde va fi vandut, laptopul SOL va costa intre 300 si 400 de dolari.

httpv://www.youtube.com/watch?v=qroRZVowGaU

Sursa: Daily Mail
987zzz321
987zzz321
zp8497586rq

Tags: , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.