Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Laptopul care se încarcă fără fir

Laptopul care se încarcă fără fir: Dell Latitude Z

Când au apărut primele zvonuri despre Dell Latitude Z, toată suflarea din IT a titrat impresionată “spunem adio firelor“, “latopul care ucide cablurile” etc. Acum, odată cu lansarea oficială şi după ce am stat să ne gândim mai bine ce urmări practice are această tehnologie, nu mai suntem atât de entuziasmaţi.

Ca să înţelegi despre ce este vorba, imaginează-ţi un notebook care nu are nevoie de fire, nici ca să se încarce, nici ca să se conecteze la alte dispozitive. Să le luăm pe rând.

Încărcarea wireless

Până la o tehnologie care să presupună încărcarea wireless fără contact fizic vom mai avea de aştetptat ani buni, astfel că inginerii Dell au fost nevoiţi să recurgă la o soluţie practică, de actualitate: încărcarea prin inducţie electromagnetică, cu ajutorul unui pad inductiv care se alimentează de la priză. Costul său se ridică la 400 de dolari.

Durata de încărcare este similară ca atunci când foloseşti alimentatorul standard, însă tot nu am scăpat de fire. Mai mult, respectivul pad are dimensiuni mari care îl fac dificil de transportat. Din această cauză, pachetul include şi un alimentator obişnuit. Cât despre pad, este recomandat să se amplaseze într-un loc fix (pe birou) şi nu plimbat de colo-colo.

Latitude Z se încarcă prin intermediul padului inductiv (prim plan)

Dell Latitude Z

Conectarea wireless la alte dispozitive

Prin intermediul unui hub care comunică wireless cu laptopul (acest opţional costă 350 $), te poţi conecta la diverse periferice pe USB (mouse, tastatură, imprimantă etc.) sau chiar la monitoare sau televizoare LCD. Pe lângă port-urile USB, dock-ul este înzestrat cu un conector DVI.

Deşi laptopul poate fi scutit de orice tip de cablu, în situaţia în care călătoreşti des această facilitate es

te mai mult o corvoadă. Fie renunţi la hub şi la pad, fie te înarmezi cu o valiză care ar putea stârni suspiciuni la check-in. Dar dacă eşti în deplasare, ce rost are să cari după tine atâtea accesorii? Cred că poţi supravieţui şi fără moftul de a nu introduce niciun cablu în laptop.

Dell Latitude Z

Latitude Z, faţa “umană”

Dacă lăsăm aceste două inovaţii la o parte, Dell Latitude Z devine un calculator portabil obişnuit. Este drept, destinat segmentului business – cu un design foarte atent lucrat – corp subţire (14,5 – 20,1 mm), uşor (2 Kg) şi finisaj ireproşabil. Configuraţia cuprinde:

  • Procesor Core 2 Duo SU9400 (1.4 GHz)
  • 2 GB DDR3 RAM
  • Ecran de 16 inch WLED, 1600 x 900 pixeli rezoluţie, Touch Sensor (apeşi pe margine şi accesezi shortcut-uri de pe ecran, din imediata apropiere)
  • Placă video Intel GMA 4500MHD
  • SSD de 64 GB
  • DVD Writer extern
  • Taste iluminate cu LED-uri
  • Webcam de 2 MP
  • Baterie cu 4 celule, 40 W/HR
  • Windows Vista Business

Accesorii Dell Latitude Z

Această configuraţie costă 2000 $ fără taxe. Cu dock-ul wireless şi pad-ul inductiv, Dell Latitude Z ajunge la 2750 $. În banii noştri şi cu taxele incluse ar putea costa lejer 2750 de Euro, fapt care face din Latitude Z o piesă exclusivistă. Dar nu avem nimic de comentat, Dell a lansat acest produs tocmai pentru mediul business, nu e un act de caritate.

Sursa: Gizmodo

zp8497586rq

Tags: , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.