Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Laptop HP ENVY x2-Review

hp-envy-x2-front

Gandite pentru a rezista o buna perioada de timp, gadgeturile vin si pleaca, unele se demodeaza, altele doar pierd teren din cauza unora mult mai performante. Perioada in care traim este cunoscuta pentru acest lucru, si pare ca ne aflam intr-o bucla, caci numai bine auzim de lansarea unuia performant, ca a doua zi apare ceva superior acestuia.

Ciudat este atunci cand nu putem deosebi exact tipul gadgetului. Cum este posibil asa ceva? Ei bine, din dorinta de a ingloba cat mai multe functii, gadgeturile isi modifica foarte mult aspectul. Un exemplu ar putea fi laptopul HP ENVY x2, ce isi poarta impropriu aceasta denumire pentru ca tinde spre functionalitatile unei tablet: mai bine zis, este un dispozitiv jumatate laptop si jumatate tableta. Chiar daca este destul de extravagant, acesta prinde in randul oamenilor de afaceri, dar nu numai.

Pentru a fi o armonie intre cele doua parti, s-a optat pentru un procesor Intel Atom Dual Core,  o alegere inspirata daca tinem cont de principalul efect al acestuia si anume economisirea energiei. Frecventa lui este destul de buna, cei  1500 Mhz nu iti vor impune restrictii atunci cand vei vrea sa iti instalezi vreun sistem de operare. Pentru ca este in primul rand o tableta, apar unele neconcordante in ceea ce priveste memoria  si capacitatea de stocare: are 2 GB RAM, si un HDD de doar 64 GB, dar de tip SSD, ceea ce e foarte bine. Dar in schimb, un lucrul bun ar fi acela ca nu este necesar sa investesti in notebook-uri scumpe cu functie touch pentru ca acest model vine pregatit si pentru aceasta nevoie. Cei  11.6 inci ai display-ului si confortul pe care il ai atunci cand navighezi creaza o cu totul alta impresie fata de ce stiai pana acum. Pentru utilizatorii traditionali, producatorii au ales sa pastreze si touchpad-ul, astfel incat in functie de preferinte, vei putea opta pentru ceea ce iti place.

La capaitolul redare, lucrurile stau foarte simplu: nu s-au ales compnente deosebite ci s-a mers pe cele integrate, nepretentioase. La fel ramane si calitatea celor care vei fi nevoit sa te folosesti tu-cea video fiind reprezentata de chipsetul video Intel, util si in cazul filmelor HD, iar cel audio ofera , prin difuzoare integrate, o calitate buna, chiar mai buna decat te-ai astepta.

310547-hp-envy-x2-11-g012nr-angleEste clar faptul ca nu putem vorbi despre un laptop de dimensiuni mari, din moment ce ii poti detasa tastatura, deci nici valorile propuse nu sunt unele foarte generoase:  1.41 kg si w x h x d cu valorile 303 x 19 x 206 mm. Nici porturile nu pot fi la fel de numeroase, ca in cazul unuia clasic, ci vorbim de vreo doua porturi usb, un HDMI si un port pentru iesirea audio. Nu putea lipsi nici wireless-ul si  Bluetooth-ul, oferind un mod sigur si confortabil de a fi conectat.

In cele din urma, laptopul HP ENVY x2, se dovedeste a fi foarte bun pentru functiile de baza. Vei putea comunica pe internet- chiar si videoconferinte, datoria celor doua camera web de 0.8 MP si respectiv un HP TrueVision HD de 1080p cu microfon digital integrat, vei putea vedea filme,  asculta in conditii bune melodii si te vei bucura de un finisaj metalic si de un confort sporit.

Pentru ca este compus din doua parti si bateriile vor fi tot doua (una pentru tableta si cealalta pentru tastatura), iar autonomia lor variaza intre 7-12 ore. Vine cu windows 8 instalat. Acest gadget este un produs de viitor cu multe avantaje.

    httpvh://www.youtube.com/watch?v=KNLmNE4xsLE&feature=player_embedded

Category: Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.