Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Kinetic Storage API

Seagate a anunțat de curând finalizarea arhitecturii de stocare denumită Kinetic, care creează funcționalități similare cu cele ale unui server sau ale unei componente ethernet (e.g. placă de rețea) direct pe hard drive.

Într-un mediu cloud există mai multe nivele de conectivitate, precum și o sumedenie de tipuri de conexiuni, necesare pentru a ajunge la componenta de stocare, indiferent că ea este compusă din HDD-uri sau din SSD-uri.

În general, în momentul de față, arhitecturile SAN se bazează pe spațiu de stocare la nivel de bloc mai degrabă decât la nivel de sistem de fișiere, ceea ce  permite abstractizarea unui mare număr de discuri fizice în discuri logice separate, iar acesta este doar unul dintre avantajele SAN. Pentru maparea și controlarea unui mediu de stocare la nivel de bloc, este nevoie de un sistem de operare instalat pe un server, pentru a facilita comunicarea cu dispozitivele de stocare, de unde și termenul de server de stocare.

2_9

Cu noua arhitectură Kinetic de la Seagate, compania încearcă să înlăture nivelul reprezentat de serverul de stocare, simplificând astfel componentele SAN-ului. Noua structură implică crearea direct pe hard drive a unei conexiuni Gigabit, precum și a unui sistem logic programabil, API. Acest lucru înseamnă de fapt construirea unei rețele de stocare, acces și management, fără a fi nevoie de un server de stocare.

Totuși, Seagate spune că, cel puțin pentru început, din cauză că va fi nevoie de un sistem de comunicare capabil să se conecteze cu hard discurile, managementul la nivelul dispozitivelor de stocare va fi asigurat exclusiv de Kinetic Storage API. În acest moment compania pune la dispozitie optiunile Swift și Riak CSSeagate susține că, utilizând o matrice de dispozitive de stocare Kinetic, aplicațiilor vor putea să facă operațiuni de scriere/citire/ștergere direct pe blocurile de stocare, via Ethernet.

Acest concept aduce un potențial fantastic de construcție de platforme de stocare . Operatorii IT de mici dimensiuni ar putea căpăta un control vast asupra mediului cloud de stocare prin accesul mult mai direct la infrastructura de hard drive-uri.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.