Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Intretinere laptop

Multi dintre noi detinem un laptop si uneori se intampla ca ventilatorul sa se invarta mai mult timp sau tastura sa fie mult mai calda decat in mod normal. Daca ventilatorul nu se mai invarte, problema cea mai des intalnita este supra-incalzirea procesorului si inchiderea automata a laptop-ului. Uneori laptop-ul ruleaza pentru 10 minute, uneori pentru o jumatate de ora, totul depinde de task-ul dorit si putere. In acest problema poate fi: gura de aerisire a ventilatorului este bloca sau plina de praf.

Intotdeauna inainte de a desface laptop-ul scoate bateria si cablul de alimentare. Daca ai noroc, poti sa expui coolerul dand jos doar tastatura. Asta iti face viata mai usoara si nu prea risti garantia.
NU alege sa cureti cu aspiratorul, indiferent daca trage sau sufla pentru ca in cel mai rau caz ai sanse mari sa bagi praf pe sub ventilator pe axul acestuia. In cazul in care alegi aspiratorul blocheaza ventilatorul pentru a nu arde placa de baza.

Cea mai corecta varianta este sa folosesti o pensula si apoi sa scuturi praful fara sa il sufli. Cel putin nu cat timp sta pe sub palele fanului. Dupa ce l-ai scuturat usor poti sa sufli ce a ramas.
Curatatul periodic este neaparat necesar pentru temperaturi si functionare normale. Perioada poate varia functie de tipul si dimensiunile coolerului, durata de functionare a laptop-ului in timpul unei zile.

Daca nu reusiti sau nu aveti timp, atunci mergeti la oricare magazin M@dd Electronics si un specialist se va ocupa de aceasta problema in maxim o ora.

zp8497586rq

Tags:

Category: Cum sa...know-how

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.