Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Internet 1 Gbps

Internet la 1 Gbps in SUA

Viteza conexii la internet s-a cam schimbat in ultima vreme. Daca acum 2-3 ani de zile aveam, acasa, un amarat de 256 Kbps acum imi sunt promisi 100 Mbps. Dar ce ar fi daca am avea viteza conexiunii la internet echivalenta cu maximul placii de retea. In Chattanooga, un oras din America, oamenii se vor putea bucura de internet la 1 Gbps.

Chattanooga este un oras din Tennessee, SUA. Acolo municipalitatea vrea sa introduca internet la maximul placii de retea Gigabit. Astfel, Chattanooga va fi orasul cu cea mai mare viteza la internet din SUA. Un oras in care mai exista internet la 1 Gbps este Hong Kong.

Oricum, se pune clar problema utilitatii pe moment. Cate dintre site-urile pe care le vizitati sau de pe care descarcati fisiere credeti ca pot sa va ofere maximul de 1 Gbps. Foarte putine, cu siguranta. Mai mult, mai e si pretul, 350 $ pe luna nu e ieftin deloc.

Pana una alta, Romania e pe locul 8 mondial la viteza de download si upload cu o medie de 20.28 Mb/s, conform SpeedTest.net. Iar carcotasii care au comentat la articolele trecute stiu cine ne-a ajutat sa atingem media aceea. Tot aceeasi firma ar putea introduce internet la 1 Gbps, metropolitan cel putin, relativ simplu. Pentru ca reteaua e facuta deja si se bazeaza pe cablu UTP, doar switch-urile ar mai trebui schimbate.

Printre cei care vor sa ofere internet la 1 Gbps se mai numara si cei de la Google.
Sursa: arenait.net

Tags: , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.