Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Intel vine pe piata cu I9

Intel aduce pe piata un nou model de CPU high-end, CORE i9.

Dupa cum probabil stiti, Intel intrat pe piata cu familia Core I din ce in ce mai puternice: i3, i5 sau i7. Core i9 ar fi, desigur, urmatorul pas logic.

Potrivit scurgerii de informatii de la un membru al forumului Anandtech, noile oferte vor cuprinde patru procesoare Skylake-X si o pereche de CPU-uri Kaby Lake-X.

Daca aceste informatii sunt corecte, modelul de varf al gamei va fi Core i9-7920X care va avea 12 nuclee (24 fire) si un TDP de 140W (detaliile aparute dintr-un marketing Slide, destul de interesant ca procesoare Core-X au fost numite \”high-end gaming\” – nu s-a mentionat viteza ceasului pentru acest cip).

Urmatorul procesor va fi i9-7900X care va avea 10 nuclee cu o viteza de baza de 3.3GHz si Turbo pana la 4.3GHz (cu Turbo 3.0 pana la 4.5GHz – ceea ce inseamna ca un singur nucleu poate fi stimulat in continuare de aceasta viteza). Sunt viteze impresionante pentru un cip cu atat de multe nuclee.

Apoi modelul 7820X va fi un model cu 8 nuclee (3.6GHz cu Turbo pana la 4.3GHz), iar modelul 7800X este versiunea cu 6 nuclee (3.5GHz / 4GHz). Toate au un TDP de 140 W si suporta memorie DDR4-2666 cu patru canale.

De asemenea, va exista o pereche de modele Kaby Lake-X, care vor fi quad-core: i7-7740K (4.3GHz / 4.5GHz) si i7-7640K (4GHz / 4.2GHz) De 112W.

Nuclee vs. efecte

Toate aceste procesoare vor fi dezvaluite oficial la sfarsitul lunii la Computex si vor fi disponibile in iunie – cu exceptia modelului Core i9-7920X de varf, despre care se pare ca nu va aparea decat in ​​luna august.

Preturile vor fi, bineinteles, importante aici, mai ales dupa lansarea de catre AMD a procesoarelor Ryzen la inceputul acestui an. Evident, veti plati o mica avere pentru o calitate superioara pentru Core i9.

Va fi cu siguranta interesant sa vedem cum functioneaza aceste CPU-uri si daca introducerea platformei Core i9 indica cu adevarat o crestere semnificativa a performantei. Dar presupunand ca aceasta scurgere de informatii este pe bune, acestea ar putea fi intr-adevar aparitii foarte puternice pe piata procesoarelor.

 

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.