Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Holograme 3D color fără ochelari

Holograme 3D color prin tehnologie laser – fără ochelari!

O invenţie a unor cercetători japonezi abordează dintr-o perspectivă cu totul nouă provocarea de a crea imagini 3D de bună calitate, care pot fi privite fără a avea nevoie de ochelari 3D speciali.

Holograme 3D color, cu tehnologie laser – nu necesită ochelari!

Tehnologia presupune folosirea unor lasere cu lumină albă, utilizate astfel încât este posibilă construirea unor imagini 3D color, care arată la fel de bine indiferent de unghiul din care le privim.

Imaginile sunt generate folosind trei fascicule laser cu lumină albă, care lovesc suprafaţa unui film metalic. Culorile sunt obţinute prin efectul de refracţie a luminii, produs la atingerea filmului metalic din unghiuri uşor diferite, în funcţie de nuanţa de culoare dorită. Spre exemplu, un efect de refracţie similar poate fi observat şi atunci când expunem la soare un CD audio, lumina soarelui generând un adevărat curcubeu de culori atunci când loveşte track-urile de date.

În funcţie de unghiul din care ating filmul metalic, fiecare din cele trei raze laser generează una din culorile de bază: roşu, verde şi albastru. Aceste culori sunt apoi combinate, astfel încât imaginile 3D pot reda întregul spectru de culori

Tehnologia dezvoltată de japonezi este mai simplă, mai eficientă şi mai scalabilă decât cea prezentă în sistemele holografice actuale. Mai mult decât atât, hologramele generate în acest mod nu necesită ochelari speciali, un inconvenient major pentru tehnologiile 3D utilizate în prezent.

Sursa: Io9.com

zp8497586rq

Tags: , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.