Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

History Vault

Windows 8 oferă o nouă funcţie de backup: History Vault

Windows 8 History Vault este versiunea Microsoft pentru Time Machine, o apreciată funcţie de backup oferită de Apple pentru sistemul de operare Mac OS X.

Câteva din conceptele care au făcut atât de populară aplicaţia Time Machine se vor regăsi şi sub Windows 8, în versiunea Microsoft History Vault.Aplicaţia History Vault va pune la dispoziţie funcţii pentru backup incremental a datelor şi restaurare, permiţând repararea sistemului de operare alegând dintr-o colecţie de fişiere backup realizate la intervale regulate de timp. Un sistem de backup incremental are avantajul unei mai bune protecţii pentru datele create recent şi mai puţin spaţiu de stocare ocupat de fişiere backup.

Şi Windows 7 oferă capabilităţi de backup similare, dar implementate într-un mod mai neprietenos faţă de utilizator. Sistemul este unul automatizat, iar operaţia de restaurare a fişierelor backup nu poate fi realizată direct din sistemul de operare, fiind necesară pornirea PC-ului folosind discul de instalare.

Din descrierea oferită de Microsoft pentru History Vault, aflăm că rolul aplicaţiei este să asigure protecţia datelor împotriva accidentelor din care ar putea rezulta pierderi de date. Dacă este disponibil un harddisk extern sau alt mediu de stocare ataşat în reţea, History Vault poate proteja datele chiar şi în situaţia defectării harddisk-ului, sau alte componente ce fac imposibilă pornirea PC-ului.

Sursa: Thenextweb.com

zp8497586rq

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.