Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Greseli de evitat cand cumperi un laptop

Laptop-urile. Computerele acelea compacte atat de utile pentru noi toti, sunt sursa durerilor de cap atunci cand vine vorba de a achizitiona unul.

De multe ori cumparatorii pornesc total nepregatiti ca sa achizitioneze un notebook, fara sa se gandeasca la un buget in care ar dori sa se incadreze, sau la scopul in care doresc sa il foloseasca.

De cate ori ati patit ca ati cumparat un laptop, un telefon sau un aparat oarecare si cand ati ajuns acasa ati constatat ca ce ati cumparat este o dezamagire.

Greseala nr. 1 – Ce buget mi-am alocat pentru laptop?

Observati ca atunci cand intrati intr-un magazin de calculatoare si va exprimati intentia de a cumpara un calculator vanzatorul va pune tot timpul acelasi intrebari: ” In ce suma trebuie sa va incadrati?”

Daca va decideti sa cumparati un produs, oblogatoriu trebuie sa aveti un buget alocat in acest sens. Bugetul poate fi si usor flexibil. Daca aveti un bugat stabilit, va este mult mai usor sa analizati utilitatea pe care il va aduce laptop-ul. De exemplu: Sunteti avocat, si doriti sa cumparati un laptop pentru Internet, Email si Muzica. Aveti un buget de 2000 lei ( 20 mill. vechi). Ar fi util daca ati cumpara un laptop cu 4000 ( 40 mill. vechi) doar pentru ca aceste poate sa prelucreze video si imagini HD si ca are 1 cm grosimea carcasei ? NU va merita,  pentru ca nu pentru asta il cumparati.

Bugetul puteti sa il construiti avand in vedere urmatoarele aspecte:

– la ce doriti sa il folositi, la ce va asteptati sa faca laptop-ul.

– ce dotari ar trebui sa aiba produsul. Notebook-urile dotate costa mai mult.

– ce optionale mai trebuie sa cumperi. Accesorii diverse, mouse, geanta, webcam etc.

– ce sistem de operare sa aiba? Cele cu Windows costa mai mult decat cele cu Linux.

Greseala nr. 2 – La ce vreau sa folosesc laptop-ul?

Dupa ce v-ati stabilit bugetul, urmeaza sa analizati scopul pentru care cumparati notebook-ul. Stabiliti o lista cu lucruri pe care laptop-ul va trebuie sa stie sa le faca dupa ce il cumparati. Stabiliti ce dotari, ce caracteristici tehnice sa aiba produsul si importanta lor, care sa fie obligatorii si care optionale.

Este destul de frustrant pentru a descoperi doar dupa ce ati cumparat produsul ca anumite sarcini nu pot fi realizate, şi doar pentru că nu v-aţi gândit initial la acest aspect. Ce se va întâmpla dacă va decideti si cumparati un laptop numai pentru aplicaţiile Office şi Internet, şi după ce il achizitionati descoperiti nu vă puteţi juca jocul dumneavoastră preferat 3D? Aceasta este una dintre cele mai frecvente greseli pe care mulţi utilizatori de laptop il fac.

3. Încercaţi înainte de a cumpăra

In cazul în care vă permite magazinul,

laptop-ul inainte de a il cumpara. Este foarte important va simtiti confortabil cu computerul. Poate nu vă place tastatura, ecran sau caracteristicile de performanţă. Comparati preturile la mai multe magazine şi numai după luati o decizie. Ati putea, de asemenea, să luati în considerare o altă opţiune: cumpărăturile on-line. Aici puteţi găsi o gamă mai largă de laptop-uri.

4. Capcana Pretului

Un laptop ieftin nu este intodeauna o afacere buna. Nu va orietati niciodata spre a cumpara un laptop ieftin, doar pentru ca este mai ieftin decat un alt laptop fara a lua in considerare aspectele tehnice si brand-ul. Uneori este o afacere mai buna daca cumparati un laptop folosit, un model care este reusit si foarte performant, decat daca cumparati un model nou cu o configuratie slaba la acelasi pret, ca pana la urma veti lucra cu laptop-ul si nu cu aspectul exterior sau cu culoarea capacului.

5. Ca de la profesionist

Intodeauna sa intrebati vanzatorul despre orice informatie sau aspect care nu va este clar. Sfatul sau informatiile date de vaznator sunt mult mai valoroase decat parerile celor care pretind ca sunt experti sau ingineri de sistem. Vanzatorul cunoaste produsele si poate sa va dea informatii pretioase cu privire la produsul pe care intentionati sa il cumparati. Multi cred ca vanzatorul are intentii ascunse si va oferi clientului un produs prost. Gresit ! Un vanzator bun va da toate informatiile pe care le cunoaste ca dvs. sa va decideti sa cumparati, decizia de cumparare in oricare caz apartine cumparatorului.

Mulţi oameni fac greşeli atunci când cumpără un laptop de doar nu acorda suficienta atentie. Majoritatea cumpărătorilor laptop nu ia în considerare nevoile lor personale şi preferă pentru a obţine informaţii de la prieteni sau rude fără să gândim măcar cele mai multe ori acestea sunt piese de informaţii subiective.
zp8497586rq

Tags: , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.