Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Google Plus

Google a lansat astăzi Google+ (Google Plus), o aplicaţie de socializare virtuală pe care mulţi o compară cu Facebook-ul şi chiar afirmă că va detrona reţeaua lui Zuckerberg. Sigur, acest lucru ar fi posibil peste câţiva ani. Momentan, Google+ se află în faza de testare iar accesul este limitat. Dacă vrei să vezi ce poate, trebuie să te înscrii pe o listă de aşteptare.


Google+Logo-ul Google+ (Google Plus)

Primele recenzii sunt favorabile: design simplu şi intuitiv, mai puţin denumirile modulelor ce determină structura reţelei şi despre care vom vorbi în cele ce urmează.

Circles – cercuri de prieteni

Google ne propune să împărtăşim informaţiile în cercuri sau grupuri de prieteni. Iată o primă facilitate care va fi apreciată în special de către cei care nu vor să delimiteze strict serviciul de viaţa personală, prietenii apropiaţi de amici ş.a.m.d.

Adăugarea sau eliminarea unui prieten / cerc de prieteni se face cu un simplu click – totul într-un cadru modern, cu suport HTML5.

Corespondentul modulului Circles în reţeaua Facebook este reprezentat de lista sau listele de prieteni (Friend Lists).

 

Stream – flux de informaţii

Reprezintă practic nucleul reţelei Google+ şi constă în actualizarea pe bandă rulantă a status-urilor prietenilor tăi. Pe Facebook sunt convins că “News Feed” vă sună cunoscut.

Profiles – personalizare

În cadrul acestei secţiuni vei completa datele tale personale şi interesele. Informaţiile legate de profil sunt structurate pe tab-uri şi pot fi importate din Google Buzz (dacă eşti utilizator al acestui serviciu).

Hangouts – video chat

Se anunţă o facilitate de zile mari, deoarece permite participarea la video-chat cu un grup de prieteni, după ce aceştia au început sesiunea. În plus, există opţiunea de selecţie în timp real a camerei care filmează.

 

Instant Upload – sharing instant

Momentele surprinse în imagini şi clipuri pe care nu ai vrea să le uiţi şi pe care ai vrea să le împărtăşeşti prietenilor aflaţi la distanţă se pot face printr-un simplu upload, similar cu cel de pe Facebook (Create Photo / Photo Album). Poţi de asemenea trimite mesaje instant cercurilor de prieteni.

 

Sparks – caută şi recomandă

Sparks este un motor de căutare ce are la bază algoritmul Google şi oferă posibilitatea utilizatorilor să recomande prietenilor site-uri din lista de rezultate, să le aprecieze sau să le acorde o notă negativă. Această opţiune este practic recent introdusa opţiune “+1” din Google, similară Like-ului din Facebook.

 

Acestea sunt principalele facilităţi descrise de Google la ora actuală. Până când Google+ (Google Plus) va deveni disponibil tuturor utilizatorilor de Internet, este foarte posibil să fie îmbunătăţite. Va conta desigur feedback-ul primit de la cei care testeză acum noua reţea a gigantului din online.

Sursa: Google Blog

 

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Timisoara - Magazin Strada Socrate Nr. 2

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.