Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Google Instant Pages – încarcă paginile înainte să dai click

Google Instant Pages – încarcă paginile înainte să dai click

Google Instant Pages – încarcă paginile înainte să dai click

 

Instant Pages este o tehnologie care poate scurta timpii de aşteptare pentru încărcarea anumitor pagini web, aplicând un algoritm care permite determinarea link-urilor cu probabilitatea cea mai mare de a fi accesate, iniţiind încărcarea paginilor dinainte de a da click.

Această funcţie este activată împreună cu tehnologia prerendering, prezentă deocamdată doar în versiunile de dezvoltare ale browserului Google Chrome.

Principiul de funcţionare din spatele funcţiei Instant Pages presupune determinarea cu un grad ridicat de acurateţe a link-urilor dintr-o pagină web care au probabilitatea cea mai mare de a fi accesate. Un bun exemplu pentru un astfel de link este butonul Next Page, pe care îl folosim pentru a accesa pagina următoare a unei ştiri sau articol. În astfel de cazuri este mai eficient dacă browser-ul poate folosi timpul pe care îl alocăm vizionării paginii actuale pentru a încărca în fundal una sau mai multe pagini determinate ca fiind posibile candidate pentru vizitare. Dacă algoritmul de detecţie a reuşit să anticipeze corect paginile pe care urmează să le vizităm, afişarea acestora va părea aproape instantanee.

Deşi motorul de căutare Google este cel mai cunoscut website care foloseşte tehnologia prerendering, aceasta este disponibilă pentru orice website. Din păcate implementarea corectă a tehnologiei prerendering nu este chiar simplă şi poate da rezultate pozitive numai pentru anumite website-uri, structurate astfel încât să conţină link-uri a căror probabilitate de accesare este foarte mare. Activarea funcţiei prerendering pentru un link nepotrivit poate satura conexiunea la internet şi resursele de procesare cu încărcarea unor pagini pe care nu le vom viziona, mărind astfel timpii de aşteptare pentru pagina de care suntem interesaţi.

Sursa Go4IT.

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Timisoara - Magazin Strada Socrate Nr. 2

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.