Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Glide anticipeaza ChromeOS

Glide anticipeaza ChromeOS

Toata lumea vorbeste despre Cloud Computing zilele astea. ChromeOS este asteptat atat de utilizatori cat si de producatori. Intre timp, cei de la Glide vin cu o solutie temporara. Astazi au lansat o extensie pentru Google Chrome ce iti transforma browserul intr-un sistem de operare portabil. In urmatoarele randuri am sa incerc sa va prezint serviciul.

In primul rand, extensia pentru Chrome o puteti descarca de aici: link. Pluginul este disponibil si pentru Firefox 3+ si IE 7+. Inainte sa o folositi va trebui sa va inregistrati. Procesul e simplu si are 4 pasi. Prima data trebuie sa va alegeti un plan. Sunt disponibile 3:

  1. Glide Free. Acest plan va ofera maxim 6 utilizatori si 20GB spatiu de stocare. Asa cum ii spune si numele, acest plan este gratis.
  2. Glide Premium Monthly. Pentru 4.95$/luna aveti spatiu de stocare de 50GB si puteti crea maxim 25 de utilizatori. Deasemenea acest plan va ofera si o optiune de upgrade la spatiul disponibil. Astfel, pentru inca 4.95$/luna veti avea cu 30GB mai mult decat spatiul standard alocat.
  3. Glide Premium Yearly ofera aceleasi facilitati ca planul anterior, singura diferenta fiind una sensibila la pret. Plata se face anual si este in valoare de 49.5$. Upgrade-ul pentru spatiu se comporta la fel, 49.5$/an pentru 30GB. Asta inseamna ca daca alegeti aceasta varianta scutiti plata pe doua luni pentru serviciu.

Inainte insa sa trece la un plan platit veti vrea, natural, sa testat Glide si sa vedeti daca va satisface. Asa ca voi porni mai departe sa analizez varianta gratis. Va trebui apoi sa selectati sistemul de operare folosit. La pasul 3 vi se vor cere informatii personale, iar pasul 4 pentru varianta gratis nu inseamna decat o verificare. Dupa inregistrare veti putea folosi extensia instalata anterior.

Un click pe iconul extensiei va deschide o lista cu toate facilitatiile GlideOS. Prima functie este Bin, care este un dashboard ce contine toate celelalte functii. Aici puteti sincroniza bookmarkuri si cautari efectuate. Tot in Bin aveti pozele, filmele, muzica si playlisturile, deasemenea sincronizate cu propriul calculator. In afara de aceste facilitati, Glide are o serie de utilitare Office si Multimedia cum ar fi un cilent de mail, adresa de contacte, calendar, procesor de texte, colaborare online.

Tot in Glide puteti creea spreadsheeturi si prezentari, website-uri si aveti si doua aplicatii pentru editare foto si creeare de fotografii.

Desi le-am prezentat succint, sper ca v-ati facut o idee despre ce va ofera Glide.

Articol original: Glide anticipeaza ChromeOS | Arena IT

 

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Timisoara - Magazin Strada Socrate Nr. 2

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.