Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Gaseste-ti smartphone-ul cu Windows 10

Windows 10 Mobile include o funcție utilă ce permite utilizatorilor să își depisteze telefonul dacă l-au pierdut sau dacă a fost furat.Noua funcție este denumită “Find My Phone” și este deja disponibilă de ceva timp. Dacă dețineți un dispozitiv Lumia 950 sau Lumia 950XL atunci vă puteți găsi mult mai ușor dispozitivul.

Pentru a utiliza această funcție este necesar să fie activă pe telefon. Pentru activare, mergeți la meniul Settings și apoi la Update & Security. Accesați Find My Phone și activați cele două opțiuni disponibile. Prima opțiune va salva locația dispozitivului periodic făcând găsirea mai ușoară, chiar dacă localizarea prin GPS este dezactivată. Opțiunea a 2-a salvează locația dispozitivului odată la două zile.

Acum puteți activa și funcția Reset Protection ce permite adăugarea unui layer suplimentar de securitate. Funcția nu va permite oricui să vă reseteze dispozitivul. La activare vi se va cere să introduceți parola contului Microsoft.

Următorul pas este să accesați windowsphone.com și să vă logați folosind contul Microsoft deținut, același folosit pe telefon. În meniul din partea dreaptă-sus, faceți click pe View Account pentru a accesa pagina contului. Selectați Devices din bara de navigare albastră iar apoi o să vedeți link-ul Find My Phone. Selectați Find My Phone pentru a cedea unde este sau unde a fost localizat ultima dată.

Pe lângă poziție, puteți controla dispozitivul de la distanță, adică îl puteți face să sune, chiar dacă sunetele sunt oprite, puteți trimite un mesaj ce va apare imediat pe ecran sau puteți șterge definitiv datele de pe acesta. Multe din aceste funcții sunt foarte utile în cazul în care telefonul ajunge pe mâinile unui hoț.

Tags: , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.