Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Fisiere inutile din Windows XP

Daca sunteti curiosi de ce va ocupa directorul Windows in cele mai multe cazuri mai mult de 1GB spatiu pe HD, si vreti sa stiti daca se poate sterge ceva din el, ei bine da se poate. Multi utilizatori de Windows XP au redus marimea directorului Windows de la 1GB pana la 585MB, neafectand astfel rularea fara erori si probleme a sistemului de operare. Cum? Urmariti pasii de mai jos:

In cazul in care directoarele la care fac referinta nu exista, puteti sari peste pasul respectiv.

Pasul 1. C:\Windows\system32\dllcache
Directorul se poate sterge in intregime, contine cate o copie de backup a fiecarui fisier sistem folosit de Windows. Deci e imens (400-500MB). Efectul cauzat de stergerea directorului este aparitia unei erori in momentul in care incercati sa modificati/stergeti/inlocuiti un fisier sistem. In cazul in care lasati intact directorul, in locul fisierului in cauza se va copia cel original gasit in director.
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

Pasul 2. C:\Windows\ServicePackFiles\i386
Acest director exista numai in cazul in care v-ati instalat un Service Pack pe XP. Contine fisierele noi care au fost updatate de service pack.
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

Pasul 3. C:\Windows\$Uninstall—-$
Directoarele cu aceasta denumire sunt folosite doar pentru a dezinstala un update la Windows. De obicei nu veti dezinstala aceste updateuri, deci directorul poate fi sters.

Pasul 4. C:\Windows\Driver cache\i386
Aici se afla driverele pe care le va folosin Windows atunci cand adaugati o componenta hardware noua in sistem. Daca toate componentele sunt instalate, puteti considera ca nu mai aveti nevoie de drivere. Ocupa aproximativ 80MB (sau mai mult daca sunt instalate service packuri).
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

Pasul 5. C:\Windows\Help
Numele ii spune atat rostul cat si rata de utilizare Deci daca nu folositi niciodata Help and Support, puteti economisi alti 50MB.

Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

Pasul 6. C:\Windows\inf
Contine multe drivere de windows. Cand adaugati o componenta hard noua in sistem, Windows cauta prima data aici un driver corespunzator. De obicei componentele noi vin cu kituri de instalare proprii, deci nu veti avea nevoie de aceste drivere impicite. Daca doriti totusi sa le pastrati, stergi doar driverele pt modemuri, pt ca sunt cele mai multe (del mdm*.*).
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

Pasul 7. C:\Windows\srchasst
Search Assistant, interfata animata folosita pentru Search. Daca il stergeti, cautarea se va face folosind interfata veche (din windows 2000).

Pasul 8. C:\Windows\system32\restore
Daca doriti sa scapati definitiv de amenintarea System Restore, aici este aplicatia malefica Inainte de a sterge directorul, asigurati-va ca System Restore este deja dezactivat.

Pasul 9. C:\Windows\system32\usmt
File and Settings Transfer Wizard. Daca stiti la ce foloseste si nu aveti nevoie de acest serviciu, se poate sterge. Daca n-ati auzit de el, atunci cu siguranta nu-l veti folosit, deci este in siguranta sa-l stergetii.

Pasul 10. C:\Windows\system32\oobe
Out Of Box Experience – ecranele care apar dupa instalrea Windows, referitoare la inregistrarea si activarea produsului, etc.
Atentie, nu stergeti directorul in sine, doar intreg continutul lui!

Pasul 11. C:\Windows\msagent
O aplicatie complet nefolositoare, MS Agent.

Pasul 12. C:\Windows\java
Componente Java furnizate de Microsoft. In prezent Microsoft nu mai le distribuie si nu mai ofera suport integrat pt Java. Daca folositi totusi Java, va recomand instalarea Sun Java VM.

Pasul 13. C:\Windows\mui

Aplicatie ce ofera switching intre mai multe limbi. Daca singura folosita este cea implicita, nu aveti nevoie de aplicatie.

zp8497586rq
zp8497586rq

Tags: , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.