Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Evolutia internetului in timp

Ne bucuram in fiecare zi de lucruri noi gasite pe internet, de comunicari prin intermediul retelelor sociale, de jocuri si seriale online, dar oare cati dintre voi stiu cum a evoluat internetul de-a lungul anilor?

Tehnologia din spatele internetului a fost dezvoltata in 1960 la MIT. Primul mesaj transmis a fost LOG, utilizatorul a vrut sa scrie LOGIN, dar reteaua a cazut din cauza incarcarii imense cauzate de litera G.

La inceput a fost doar o pagina http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, o pagina ce continea informatii despre proiectul World Wide Web si un scurt videos-internettutorial despre cum se face o pagina plina cu link-uri. Aceasta pagina nu a fost salvata.

Primul emoticon a fost inventat de Kevin Mackenzie in 1979 . Emoticonul  a fost inventat in 1982 de catre Scott Fahlman, acest emoticon devenind standard.

Webcam-ul a fost inventat la Universitatea Cambridge cu scopul de a monitoriza un aparat de facut cafea.

Formatul MP3 a fost inventat in 1991, dar abia in 1998 a devenit cunoscut odata cu aparitia faimosului serviciu de partajare a fisierelor Napster.

 Pirateria a fost o problema din 1989 cand  site-ul de indexare a FTP-urilor dezvoltat de Universitatea McGill a fost inchis. Dar intre timp s-au deschis alte servicii asemanatoare.

Google estimeaza ca internetul din zilele noastre cotine cam 5 milioane de TB de date. Google se pare ca a indexat doar 0,04% din aceste date. Puteti salva “tot internetul” pe 200 de milioade de discuri Blu-Ray.

Primul banner publicitar a aparut in anul 1994 pe site-ul HotWired, acest banner facea parte dintr-o campanie publicitara a companiei AT&T.

Peste 250 de miliarde de email-uri sunt trimise in fiecare zi, 80% din aceste email-uri sunt spam.

Primul mesaj spam a fost trimis in anul 1978 cand firma DEC a lansat un nou calculator. Mesajul a fost trimis la 600 de utilizatori ARPANET. Reactia utilizatorilor a fost la fel de negativa ca in zilele noastre, totusi a durat ceva pana a aparut termenul “spam”.

Pe site-ul YouTube sunt urcate in fiecare minut fisiere video insumand 20 de ore. Primul fisier video a fost urcat pe YouTube pe data de 23 Aprilie 2005 de catre unul dintre fondatorii Youtube, fisierul avea 18 secunde si avea numele “Me at the zoo”. Era la fel de plictisitor ca 99% din continutul actual al gigantului YouTube.

Cea mai intalnita forma de terorism virtual este atacul DDOS (Distributed Denial of Service), sute de calculatoare sau mai multe se conecteaza simultan la un site sau retea pentru a termina resursele serverului, astfel serverul se opreste iar site-ul nu mai poate fi accesat.

Category: Ganduri libere

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.