Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Despre roboti … un concept care prinde tot mai mult viata

 ” Robotul pentru curatenie X revolutioneaza metodele de curatare obisnuite ale oamenilor. 

Poate fi programat sa curete chiar si atunci cand nu sunteti acasa. Deci nu trebuie sa mai munciti dumneavoastra.
Navigheaza singur prin camera, curata in colturi, si de-a lungul peretilor, evita scari, cabluri si alte obstacole. X curata eficient podele din parchet, gresie, covor si linoleum. Se regleaza automat in functie de suprafata de lucru, pardoseli dure sau covor. X se intoarce singur la baza cu auto-incarcare pentru andocare si reincarcarea bateriei intre ciclurile de curatire. In acest fel este in permanenta pregatit pentru utilizare.

Aspirator-automat-robotCiteam zilele trecute si da… am recunoscut incep sa fiu depasit de progres, dupa ce am postat online si am descoperit ca am prieteni care deja ii folosesc

Evolution Mint Cleaner

Evolution Mint Cleaner este un robot automat complet care poate curăţa podeaua, putând fi utilizat în case şi birouri. Utilizatorul trebuie să ataşeze un material din microfibră detaşabil şi să îl seteze pe modul uscat sau jilav. Sistemul de navigaţie îi permite celui Curăţătorului să şteargă podelele cu ajutorul senzorilor încorporaţi, navigând printre obstacole precum mobila şi covoarele. Robotul a fost programat să cureţe marginile pereţilor, în jurul mobilei şi să ajungă în locuri unde un aspirator normal nu poate ajunge, sau unde nici măcar tu nu te-ai obosi.

Robocop

Robotul K5 este un dispozitiv automatizat destinat să asigure siguranţa şi securitatea în şcoli, corporaţii, mall-uri şi alte locuri publice. Echipat cu lasere, camere, microfoane, imagini termale şi senzori de calitate a aerului, K5 poate fi angajat pentru aproape 6,5$ pe oră.
Soft-ul acestuia include recunoaşterea gesturilor şi a feţei şi poate monitoriza site-urile sociale pentru a recepţiona problemele din împrejurimi. Poate procesa până la 90 de terabiţi de date care pot fi transmise autorităţilor atunci când se confruntă cu pericole potenţiale. Robotul funcţionează drept un înlocuitor al agenţilor de pază în zone unde nu sunt mari îngrijorări privind securitatea.

Salvamarul

Emergency Integrated Lifesaving Lanyard sau EMILY este un sistem automatizat care joacă rolul unui salvamar. A fost dezvoltat de compania Hydronalix din Arizona.

Dotat cu senzori pentru a detecta semnalul de pericol venit din partea înotătorilor, robotul poate ajunge la victimă de şase ori mai repede decât ar putea un salvamar obişnuit. Cântăreşte 11,40 de kilogram şi are o viteză maximă de 35 de kilometri pe oră. EMILY poate „asigura plutirea până la venirea echipei de salvare, poate aduce vestele de salvare, sau poate trage o persoană prin curenţi puternici şi valuri mari”, conform prezentării de pe website-ul companiei. EMILY poate fi aruncată în siguranţă din elicoptere în ocean şi poate suporta lovituri când este aruncat cu viteze mari sau când se loveşte de roci sau obiecte metalice.

Domo

Domo este un robot umanoid care poate executa cu uşurinţă mai multe sarcini în acelaşi timp. Software-ul său de mişcare special, analiza video şi servomotoarele îi permit să identifice şi să aranjeze obiecte prin detectarea dimensiunilor aproximative ale acestora. Persoanele în vârstă şi cele handicapate îl vor găsi destul de util pentru că este proiectat să ajute oamenii la treburile de zi de zi, precum şi la aranjarea cumpărăturilor pe raft, ceea ce este considerată o sarcină destul de complicată pentru un robot.

Spionul

AeroVironment a dezvoltat un colibri robotic capabil să supravegheze aerian atât spaţiile interioare cât şi exterioare. Numit una din cele mai bune 50 de invenţii ale anului 2011 de către revista Time, Nano-Colibriul a depăşit cu mult un mare număr de recorduri stabilite de Institutul de Cercetare Avansată pentru Apărare (DARPA, din cadrul Departamentului pentru Apărare a Statelor Unite). Aparatul este dotat cu camere mici, poate pluti şi poate tolera rafale de vânt de până la 8 kilometri pe oră. Poate urca şi coborî, poate zbura cu faţa sau cu spatele şi în laterală şi poate intra în medii care sunt altfel inaccesibile oamenilor.

robot_rsz_crp

Numeroase locuri de munca ce pareau odata la adapost de impactul automatizarii risca sa dispara in contextul avansului tehnologic constant, avertizeaza presedintele executiv al Google, Eric Schmidt.

Accelerarea inovarii in domeniul tehnologic este responsabila pentru cea mai mare problema cu care omenirea se va confrunta in urmatorii 20-30 de ani, a spus cel care conduce o companie de referinta din industria IT, intr-o conferinta sustinuta la Forumul Economic Mondial din statiunea elvetiana Davos, relateaza Financial Times, preluata de CNBC.

Se deruleaza o cursa intre calculatoare si oameni, iar oamenii trebuie sa castige. Cu siguranta sunt de aceasta parte. In aceasta lupta, este foarte important sa gasim lucrurile la care oamenii sunt cu adevarar buni“, a sustinut Schmidt.

Mai multi economisti au avertizat ca raspandirea tehnologiei informatiei incepe sa aiba un impact mai puternic decat in perioadele anterioare de schimbari tehnologice si ar putea avea efecte permanente la nivelul fortei de munca.

Chiar si Google, companie care are 46.000 de angajati, pariaza pe automatizarea unor activitati desfasurate in prezent de oameni, prin achizitionarea mai multor start-up-uri care construiesc roboti.

Urmeaza o noua revolutie: Ce vrea sa faca Google cu roboti – animale ultra rapizi
In plus, activitatea sa intensa pentru dezvoltarea masinilor fara sofer a incurajat competitia pe aceasta nisa in industria auto.

De asemenea, dezvoltarile recente in ceea ce priveste inteligenta artificiala si comunicatiile mobile au alimentat ingrijorarile cu privire la inlocuirea de catre masini a numeroase locuri de munca in administratie si cercetare.

Ce pot face guvernele: incurajarea antreprenoriatului !
Daca in trecut avansul tehnologic a dus la crearea unor noi tipuri de locuri de munca, unii economisti avertizeaza ca ritmul actual de schimbare este prea rapid pentru a permite adaptarea fortei de munca.

Schmidt recomanda guvernelor sa incurajeze firmele care se dezvolta intr-un ritm rapid sa contracareze aceste tendinte si sa creeze noi locuri de munca. Ca exemplu, acesta a mentionat fracturarea hidraulica folosita in industria gazelor de sist din SUA, o tehnologie dezvoltata in principal de firme mici si care a dus la un adevarat boom al angajarilor.

Noile tehnologii favorizeaza aparitia a numeroase de locuri de munca part-time, insa principala problema vizeaza clasa de mijloc, a adaugat presedintele Google. Potrivit acestuia, guvernele trebuie sa investeasca in sistemele de educatie pentru a pregati mai bine oamenii in contextul noilor realitati de pe piata muncii.

Este foarte clar ca munca se schimba, iar orarul clasic de la noua la cinci trebuie redefinit. In lipsa unei incurajari semnificative, situatia se va inrautati”, a sustinut Eric Schmidt.

 

httpv://youtu.be/YSdKPxrY_gw

 

Știați că?
Inteligenta artificială a învins omul, cel putin la cel mai popular concurs de întrebări din SUA. Super-computerul de la IBM, numit Watson, a învins doi jucători reali, câstigând fiecare joc cu inteligenta sa artificială. Masina a fost capabilă să înteleagă complet conversatiile oamenilor și a dat cele mai bune răspunsuri la întrebări. A fost mustrat doar pentru că nu a avut simtul umorului.

Fapte interesante
Cel mai faimos cyborg este Terminator: țesut viu pe un cadru de metal; sau putem spune că este o creatură care s-a născut dintr-un robot si un om. Dar și voi puteti întâlni un cyborg dacă vreti:  profesorul Kevin Warwick a devenit pe jumătate Terminator după ce a avut un implant la încheietura mâinii, la nervii senzoriali si motori, cu care se putea conecta la internet. După ce s-a conectat, a traversat oceanul si a simtit obiectele ca si cum degetele sale le puteau atinge. După această experientă a spus că este bucuros pentru că a putut să facă un pas  înainte în calitate de om de stiintă si şi-a dorit să devină un cyborg.

Tags:

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.